Fotod ja video: sadakond haruldast hobust ootab võõral niidul surma

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui 64aastane Enn Tomson varahommikuti üles ärkab, pole tal aimugi, kus täpselt viibib tema hoole alla antud 100pealine poolmetsik hobusekari. “Iga kord tuleb tunnetada, kuhu nad võivad läinud olla,” mõtiskles ta. Tomson pakkus, et püsiva toidulauata loomad enam üle mõne kuu vastu ei pea.

Pärnumaal erakliku Lanksaare küla niitudel kappavad Eestis ainulaadsed konikud. Seda tõugu hobused on poolmetsikud, mis tähendab, et nende eest sisuliselt hoolitsema ei peagi. Küll ei saa loomad lahtiselt joosta niisama, vaid peavad viibima neile selleks ette nähtud kaitsealal. Sobivast maalapist jäid suksud aga hiljuti ilma.

Tomson on nende hobuste eest hoolt kandnud seitse aastat, kuid vastutasuks on talle jäänud tühjad pihud, peavalu ja loomade pärast valutav süda. “24 tundi ööpäevas pean mõttes nendega olema,” tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles