Uusi ootekodasid hakatakse paigaldama septembri lõpus

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja Pärnusse paigaldatavad bussiootepaviljonid.
Sellised näevad välja Pärnusse paigaldatavad bussiootepaviljonid. Foto: OÜ Siris

Kauaoodatud uusi bussiootekodasid hakatakse Pärnus paigaldama hiljemalt 29. septembri hommikul. Esmajärjekorras saavad paika ootekojad Teatri, Haigla ja Turu bussipeatuses, seejärel mujal linnas.

Tänavu märtsis otsustas Pärnu linnavalitsus anda linna 55 bussiooteala 15 aastaks rendile.

Ootekodade paigaldamiseks korraldatud eelläbirääkimistega pakkumisel tunnistas linnavalitsus parimaks OÜ Sirise pakkumise.

Siris pakkus uusi, senisest erineva disainiga bussiootekodasid, mille tarne- ja paigaldamisaeg on kolm kuud alates lepingu sõlmimisest.

Vastavalt linnavalitsuse korraldusele peavad paigaldatavad bussiootekojad olema uued, nüüdisaegse arhitektuurse ilme ja vormilahendusega. Ootekoja pikkus peab olema 3,5–5 ja sügavus 1,3–2 meetrit. Koja tagaseinas peab olema istepink, samuti umbes 40-liitrine prügikast ja bussiinfotahvel. Kasutajal on õigus paigaldada bussiootekotta citylight-tüüpi või leedreklaamikandja või kasutusse andja nõusolekul muu reklaamikandja.

Plaanide kohaselt pidid bussiootekojad paigaldatud olema 1. septembriks, kuid eri põhjustel on töö veninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles