Villa Benita soovib haigla müügitehingu vaidlustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Mihkel Maripuu

Hooldusraviteenust pakkuv Villa Benita lubas vaidlustada Keila haigla müümise seni Pärnumaal tegutsenud sihtasutusele PJV Hooldusravi.

Villa Benita leiab, et esmaspäeval sihtasutusega PJV Hooldusravi sõlmitud Keila haigla hoone müügitehing võib selgitada, miks haigekassa Põhja-Eesti regionaalhaiglat (PERH) eelistab.

"Tahame kinnitada, et meie seisukohad haigekassa lepingu ja kohtuprotsessi jätkumise osas ei ole seoses PERHi ja PJV Hooldusravi tehinguga muutunud. Hoopis vastupidi, PERHi ja PJV Hooldusravi tehing näitab meie jaoks selgelt põhjust, miks haigekassa ei kuulutanud välja konkurssi Keila piirkonnas ja miks ei toimunud ostu-müügitehing enne 1. aprilli," ütles Villa Benita juhataja Liina Lokko esindaja vahendusel.

Lokko sõnul on arusaamatu, miks haigekassa planeeris ravijuhud PJV Hooldusravile, vaatamata asjaolule, et PJV Hooldusravil ei ole selles kohas tegevusluba.

"Pärast Keila haigla müüki eraettevõtjatele võib öelda, et olukord Eesti tervishoiuturul on rikkam erakordselt absurdse kaasuse võrra. Riik tellib pikaajalise lepinguga teenust ühelt erahaiglalt, mis ei täida elementaarseidki ohustus- ja sanitaarnõudeid. Teisele erahaiglale ehk Villa Benitale, kes on aastaid investeerinud teenuse kvaliteeti ja omandanud värskelt esimese Eesti haiglana ISO9001 kvaliteedisertifikaadi, öeldakse, et teie teenust me ei vaja," ütles Lokko.

Lokko lisas, et Villa Benita on esitanud kaebuse ka konkurentsiametile ning kui sealt kiiret lahendust ei tule, pöördutakse hinnangu saamiseks Euroopa Komisjoni poole.

"Samuti jätkame kohtuteed haigekassaga ringkonnakohtus. Olgugi et Eestis ei näi täidesaatev võim kohtuvõimuga arvestavat, sest sõltumata halduskohtu otsusest, et haigekassa tegevus on vaba konkurentsi kahjustav, ei tühistatud haigekassa vastavat otsust, mille alusel said konkureerida ravijuhtude osas vaid Tallinnas, Maardus ja Loksal tegutsevad hooldusasutused ega kuulutatud välja uut konkurssi," lisas Lokko.

Põhja-Eesti regionaalhaigla ( PERH) ja sihtasutus PJV Hooldusravi sõlmisid esmaspäeval lepingu, mille alusel annab PERH Keila haigla hoone koos kõigi õiguste ja kohustustega üle uuele omanikule.

PJV Hooldusravil on lepingu järgi kohustus välja arendada 2013. aastaks Keila haigla hoones hooldusravikeskus ja hooldekodu. Regionaalhaigla andis uuele omanikule üle hooldusravi kliiniku tegevuse ning kõik rendilepingutega kaasnevad kohustused ja õigused, teatas PERHi pressiesindaja.

Müügitehinguga anti SA PJV Hooldusravile üle Keila haiglas tegutsenud 60 voodikohaga hooldusravi kliinik. Koos tegevuse üleandmisega antakse SA PJV Hooldusravile üle hooldusravi teenuse osutamiseks haigekassaga sõlmitud lepingu vastav maht. Uue omaniku juures jätkavad tööd regionaalhaigla senise  hooldusravi kliiniku töötajad.

Keila haigla müügihind on 25 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles