Galerii: Pärnus avati hansapäevad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus avati hansapäevad. Hansaliste jalutuskäik raekoja eest Tallinna väravateni.
Pärnus avati hansapäevad. Hansaliste jalutuskäik raekoja eest Tallinna väravateni. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna keskpäeval avati Pärnus pühapäevani kestvad hansapäevad, kus saab Vallikäärus ja Munamäe pargis toimuvalt hansalaadalt osta põnevat kaupa ja nautida kultuuriprogrammi ning vaatemänge.

Hansapäevad algasid hansaliste ühise jalutuskäiguga Pärnu raekoja juurest Tallinna väravani. Kõige ees jalutas elus karu koos omanikuga, järgnesid raehärra ehk Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe ja hansapäevade korraldajad eesotsas Mart Tõnismäega.

Rongkäiku ilmestasid trikinarrid ehk trikijalgratastel sõitvad narrikostüümides poisid. Meeleolu aitasid luua vanaaegsetel pillidel mänginud muusikud.

Tallinna värava taga valli nõlva ääres korraldas Tõnismäe näitlikud arheoloogilised kaevamised, mis viis läbi volikogu esimees. Leiti potikilde, raha, pealuu ja muud kraami. Lõpetuseks kaevati aga maast välja ürik, kus oli kirjas keskaegse Pärnu kodanikumäärus, mille Vahur Mäe rahvale kõva häälega ette luges.

Seejärel kuulutati hansapäevad avatuks, hansamelu ja kauplemine võisid alata.

Pärnu hansapäevad lahutavad külastajate meelt eriilmelise programmiga, tuues suvepealinna Kaunase hansatsirkuse, hulgaliselt muusikuid ja sajad kauplejad nii Eestist kui välismaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles