Pärnumaalased loovutasid neli relva

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstolid
Püstolid Foto: Liis Treimann

Kuu aega kestnud üleriigilise relvade loovutamise kampaania käigus toodi anti Pärnu politseile teada neljast ebaseaduslikust püssist ja suurest hulgast lahingumoonast.


Inimesed tõid relvade loovutamise kampaania ajal Pärnu politseiosakonda neli püssi, 101 kuuli, 178 sütikuga hülssi ja 38 padrunit.



15. novembrist 15. detsembrini toimunud üleriigilise relvade loovutamise kampaania käigus anti politseile üle Eesti teada 83 relvast.



Relvade loovutamise kampaania toimus esimest korda 2004. aastal. Kampaania eesmärgiks on teavitada inimesi relvade omamisega seotud kohustustest ja vähendada registreerimata relvade hulka. Mullu loovutati kampaania käigus Eestis kokku 92 relva.



Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna ülemkomissari Margus Kotteri sõnul läks kampaania edukalt. „Iga aastaga on inimeste teadlikkus relvade ja relvaosade politseile teada andmisest kasvanud,“ ütles Kotter. „ Plaanime ka järgmisel aastal samasugust kindla eesmärgiga kampaaniat korraldada, et peremeheta jäänud ja leitud relvadest või laskemoonast teavitataks politseid. Oluline on inimestele teadvustada, et nad ei pea ootama vastavat kampaaniat, vaid teavet relvade kohta ootab politsei 365 päeva aastas, et siis reageerida ja need politsei hoole alla võtta.”


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles