Wendre teeb beebidele poole miljoni eurose kingituse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla toetusfondi patroon, presidendiproua Evelin Ilves tutvus AS Wendres selle omaniku Peter Hundi saatel tekkide ja patjade tootmisega.
Tallinna lastehaigla toetusfondi patroon, presidendiproua Evelin Ilves tutvus AS Wendres selle omaniku Peter Hundi saatel tekkide ja patjade tootmisega. Foto: Ants Liigus

Kolme aasta jooksul rõõmustab AS Wendre beebisid padja ja tekiga, mis on Euroopa juhtiva vooditekstiilide tootja kingitus Eesti vastsündinutele, hinnanguliselt sünnib koduriigis sel ajavahemikul ligi 45 000 last ja ettevõtte annetus ületab pool miljonit eurot.

Kolme aasta jooksul rõõmustab AS Wendre beebisid padja ja tekiga, mis on Euroopa juhtiva vooditekstiilide tootja kingitus Eesti vastsündinutele, hinnanguliselt sünnib koduriigis sel ajavahemikul ligi 45 000 last ja ettevõtte annetus ületab pool miljonit eurot.

Wendre heategev ettevõtmine toimub koostöös Tallinna lastehaigla toetusfondi ja Eesti ämmaemandate ühinguga ja eile said Pärnu haiglas pidulikult esimesed magamiskomplektid kätte äsja alanud aastal ilmale tulnud. Kui nad sirguvad, näitavad nende vanemad tähtsast sündmusest pilte, millel on jäädvustatud Tallinna lastehaigla toetusfondi patroon presidendiproua Evelin Ilves ja sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Suurim annetus

1. jaanuaril ilmavalgust näinud Emilia vanemad Mari-Liis Sillaste ja Risto Murrik ütlesid oma magavat pisitütart haigla konverentsisaalis peetud kõnede järel hellalt süles hoides, et kingitud padi ja tekk on praktilised ja vajalikud, kuid enim liigutas neid hoolivus ja tähelepanu beebide suhtes.

Evelin Ilves õnnitles kingitust üle andes konverentsisaalis ka Triin Reinholdi, kelle tütar sündis 2. jaanuaril, samal kuupäeval poja ilmale toonud Heli Jürindit ja 3. jaanuaril sündinud tütre ema Tiiu Jürvetsoni.

Konverentsisaalist läksid Evelin Ilves ja Hanno Pevkur ning nende saatjad eesotsas Pärnu haigla juhatuse esimehe Urmas Sulega naiste- ja lastekliiniku sünnitusjärgsetesse palatitesse, kus kingitus jõudis veel nelja pisikese ilmakodanikuni, kellest noorim oli selleks ajaks vaid kahe tunni vanune.

“Lapse sünd on suursündmus igas peres ja sünnitusmajades on palju kingitusi, aga selline tähelepanu ühe ettevõtte poolt on ilus liigutus ja tunnustamist väärt,” kinnitas Hiiumaa haigla ämmaemand Riina Tamm, olles mitme haigla kolleegidega Pärnus.

Pärnumaa suurima tööandja, ligemale 700 töötajaga AS Wendre omanik ja nõukogu esimees, Pärnu aasta mees 2005 ja maailma ettevõtjate edurivis püsiv Peter Hunt rääkis, et beebidele kingituse tegemise mõte tuli aasta tagasi juhatuse koosolekul, kus vaeti ettevõtte toetatavaid projekte ja jõuti otsusele: teeme ühe ja suurema.

“Wendrel on 15 aastat päris hästi läinud, oleme suunanud oma tegevuse Eesti ühiskonnale, Wendre kollektiivile ja töölistele, et neil oleks au sellest projektist osa võtta,” märkis Hunt tagasihoidlikult, olles pälvinud kohalolijate tunnustuse.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi nimetas Eesti riigi suurimaks probleemiks madalat sündimust, ja avaldas lootust, et Wendrele läheb alustatud projekt kulukamaks, sest teisiti Eesti rahvas ei kesta.

“Kõnealune kingitus on Eesti riigi ajaloo suurim annetus eraisikult laste heaks,” väitis Kivimägi, pidades silmas üle 500 000 euro suurust panust.

Hoolivus ja koostöö

Beebide kinkekomplektis on padi mõõdus 35 x 55 ja tekk mõõdus 120 x 110 sentimeetrit. Tooted on valmistatud peamiselt looduslikest materjalidest ja neid on testitud lastesõbralike omaduste suhtes, näiteks sobib kangas lapse pHga, on pesu-, tõmbe- ja rebimiskindel ning toodete koostisosad lasevad õhku läbi.

Kõnealuse heategeva koostööprojekti kestuseks on Wendre esialgu kavandanud kolm aastat ja aastas loodetakse kinkida üle 15 000 komplekti. Kingitused viib oma kulul kogu riigi haiglate sünnitusosakondadesse kullerfirma DPD.

“Haigla võtmesõnad on “hoolivus” ja “koostöö”, millest tulenevad praktilised teod,” nentis Sule. Lisades, et Peter Hunt on andnud neile praktilistele tegudele suuna, mis heas mõttes nakkusena võiks levida.

Padja-teki komplekti saavad alates 1. jaanuarist sündinud laste vanemad oma haigla kaudu. Tunnetamaks, et nad on hakkama saanud tänuväärse teoga.

Wendre müügitulust moodustab Eesti alla ühe protsendi, ettevõttel on siin kolm tootmisüksust Pärnus ja Vändras ning tehased Poolas ja Hiinas, müügiesindused Saksamaal, Suurbritannias, Soomes ja Rootsis.

Eelmisel aastal ligi 100 miljoni eurose käibega AS Wendre kuulub kontserni Trading House Scandinavia AB, mille peakortern asub Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles