Kolledžis räägitakse tuuleenergiast

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleriigilises planeeringus “Eesti 2010” on tuuleenergia tootmise võimalusi nähtud eelkõige just neljas läänepoolses maakonnas.
Üleriigilises planeeringus “Eesti 2010” on tuuleenergia tootmise võimalusi nähtud eelkõige just neljas läänepoolses maakonnas. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

Kolmapäeval, 25. jaanuaril korraldab Pärnu kolledž konverentsi "Tuuleenergeetika rakendused ja neist tulenevad võimalused Lääne-Eestile".

Lääne-Eesti on tuulerikas piirkond, näitavad rahvusvahelised tuulekaardid. Ent tuuleenergia osakaal on väike ja suuresti on selle põhjuseks elanike vastuseis tuulikute rajamisele. Nelja maavalitsuse algatusel vaetakse konverentsil tuuleenergia kasutuselevõtu ja senise kogemuse küsimusi, saadakse osa Põhjamaade arengutest, käsitletakse valitsusasutuste ootusi ja muresid, tutvustas Pärnu kolledži turundusspetsialist Triin Jaanson.

Kogu päeva jooksul saab külastada maastikuteatritki.

Konverentsile on kutsutud Saare, Lääne, Hiiu ja Pärnu maakonna kõikide omavalitsusüksuste volikogude esimehed ja vallajuhid, maavanemad ning maavalitsuste planeerimis- ja arenguosakonna juhid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles