Politsei võttis luubi alla veokid ja bussid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri politseioperatsioonil võeti luubi alla  bussid ja veoautod.
Lääne prefektuuri politseioperatsioonil võeti luubi alla bussid ja veoautod. Foto: Tarmo Vanamõisa/Maanteeamet

Eelmise nädala lõpul toimunud Lääne prefektuuri politseioperatsioonil, kus suuremat tähelepanu pöörati bussidele-veoautodele, tabati kuus joobes juhti ja kõrvaldati liiklusest kaks autot, mis ei vastanud tehnilistele nõuetele.

Möödunud nädalal pööras politsei üleeuroopalise kampaania käigus tavapärasest rohkem tähelepanu bussidele-veoautodele ning see tipnes reedese politseioperatsiooniga.

Lääne prefektuuri tööpiirkonnas viidi reedel läbi politseioperatsioon, mille käigus võeti luubi alla raskeveokite- ja ühissõidukijuhtide töö- ja puhkeaja nõuete täitmine. Samuti kontrolliti sõidukite tehnilist seisukorda ja juhtide seisundit. Politseinikke abistasid järelevalve tegemisel maanteeameti ja tööinspektsiooni ametnikud.

Politseioperatsioon toimus mitmes etapis. Varahommikul kontrolliti prefektuuri tööpiirkonda jäävate maakondade keskustes bussijuhtide seisundit, hiljem veoautojuhte ja sõidukite tehnoseisundit. Ainažis töötasid samal ajal kolleegid Läti politseist.

Politseioperatsiooni käigus kontrolliti üle regiooni kokku 904 sõidukijuhti. Liiklusalaseid süütegusid selgitati välja 29.

Sõiduki juhtimiselt kõrvaldati kuus alkoholi tarvitanud autojuhti, neist kaks juhtis veoautot. Üks juht oli joobeseisundis ja tema suhtes alustas politsei kriminaalmenetluse.

Töö- ja puhkeaja nõuete vastu eksis neli juhti.

Kahe veoauto osas pidi politsei kohaldama sõidukeeldu. Põhjuseks olid nõuetele mittevastavad rehvid ja ühel juhul pragunenud piduriketas.

Kaks Lätist pärit veoautojuhti pidid minema tuldud teed tagasi autot remontima, sest nende sõidukitel avastati tehnilisi puudusi.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnutsi möödus politseioperatsioon hästi.

„Politseinikud jõudsid operatsiooni käigus kontrollida suurt hulka sõidukeid ning suureks abiks  olid oma kompetentsiga maanteeameti ja tööinspektsiooni ametnikud,” sõnas ta. Alkoholi tarvitanud juhtide ja tehniliste riketega sõidukite arvu kohta ütles Peremees, et see näitab selliste politseioperatsioonide olulisust liiklusohutuse tagamise seisukohast.

Järgmine üleeuroopaline kampaania toimub 12.–18. märtsini. Siis on teemaks turvavarustuse kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles