Emakeelepäeval loetakse Surjus Ilmi Kolla luulet

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju vanas koolimajas on õppinud luuletaja Ilmi Kolla. Foto on illustreeriv.
Surju vanas koolimajas on õppinud luuletaja Ilmi Kolla. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Surju põhikoolis võisteldakse emakeelepäeva, 14. märtsi hommikul luuletuste lugemises, kus õpilased deklameerivad Ilmi Kolla ja teiste eesti autorite luulet.
 

Valla haridus- ja kultuurikomisjoni ning Surju kooli koostöös korraldatav võistlus toimub kahes vanuseastmes: 1.-4. klass ja 5.-9. klass. Noorema vanuserühma võistlejad esitavad ühe luuletuse ning vanemad võistlejad ühe Ilmi Kolla ja teise vabalt valitud luuletuse. Parimad esinejad valib välja kolmeliikmeline žürii, teavitas Surju valla haridus- ja kultuurikomisjoni esimees Taavi Pukk.

Ürituse korraldajad loodavad, et võistlusest saab iga-aastane traditsioon, mis edaspidi kaasab võistlejaid mujalt Pärnumaalt.

Luuletaja Ilmi Kolla sündis 4. aprillil 1933. aastal Pärnus, 1944 asus perekond elama Surju, kus Kolla lõpetas 7klassilise kooli. Kolla suri 18. detsembril 1954 tuberkuloosi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles