Viirusesse haigestus poole rohkem pärnakaid

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal tõusis eelmisel nädalal viirustesse haigestumine hüppeliselt.
Pärnumaal tõusis eelmisel nädalal viirustesse haigestumine hüppeliselt. Foto: Sille Annuk / Postimees

Jaanuarikuu viimasel nädalal 26.-30. jaanuarini haigestus Pärnus ja Pärnumaal 617 inimest, mis on eelnenud nädala 301 haigega võrreldes suur hüpe ülespoole.


“See on alles tõusu algus,” hoiatas Pärnu tervisekaitsetalituse juhtivspetsialist epidemioloogia alal Maie Köösel. “Ilmselt tõus jätkub.”



Kui 12.-16. jaanuarini haigestus pärnakaid katarri ja grippi 295, kellest 143 olid lapsed, siis sellele järgnenud nädalal olid arvud vaid pisut suuremad - vastavalt 301 ja 160. Siis suurenes haigestumine järsult.



“Põhiliselt põetakse katarri ja grippi. Ametlikult on Pärnumaal fikseeritud viis gripijuhtu, neist kolm olid ohtlikuks peetava A-gripiviirusega, üks B-gripi ja üks adenoviirusega,” avaldas Köösel.



Et viirusesse haigestumised on tõusuteel, soovitab tervisekaitsetalitus rahvarohketest kohtadest hoiduda. Aga kui tõbi käes, end korralikult välja ravida. Tuleb palju juua, soovitavalt raviteesid meega. Palavikuga haige peaks kindlasti jääma voodisse. Tervise ja õige ravi huvides peetagu nõu perearstiga – inimesed põevad kroonilisi haigusi ja siin kulub tohtri tark nõu alati ära.



“Kui haige on nädala põdenud, aga tal on endiselt väga halb olla, tuleb karta tüsistusi. Kindlasti peaks ta arsti poole pöörduma,” märkis Köösel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles