Tulevik kuulub sotsiaalsete ettevõtete võrgustikku

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiviseerimiskeskus Tulevik.
Aktiviseerimiskeskus Tulevik. Foto: tulevik.info

Sotsiaalsete ettevõtete võrgustiku asutamislepingule sel nädalal allkirja andnud 19 organisatsiooni seas on Pärnu aktiviseerimiskeskus Tulevik.

Võrgustiku eesmärgid on sotsiaalsete ettevõtete arvu, suutlikkuse ja mõju suurendamine Eestis ning sotsiaalse ettevõtluse kui tegevusvaldkonna väärtustamine ühiskonnas. Et sotsiaalse ettevõtluse valdkond on kiiresti kasvav ja arenev ning ühiskonda positiivselt mõjutav, leiti asutamiskoosolekul ühiselt, et tegemist võib olla järgneva kümnendi suurima eduloo algusega.

„Võrgustik hakkab tegutsema nii liikmes- kui eestkosteorganisatsioonina. See tähendab ühelt poolt liikmeskonna informeerimist, innustamist ja nõustamist, teisalt soodsa keskkonna loomist alustavatele ja tegutsevatele sotsiaalsetele ettevõtetele,“ selgitas võrgustiku loomise projektijuht Riinu Lepa. „Meie siht on olla valdkonna arendaja ja kõneisik.“

Võrgustik koondab enda ümber peale sotsiaalsete ettevõtete sotsiaalse ettevõtluse huvilisi ja organisatsioone, mis sotsiaalseks ettevõtteks alles kujunevad. Esialgu on võrgustikul 19 liiget, kuid liikmekandidaatide, huviliste ja partnerite hulk üha kasvab.

Sotsiaalsete ettevõtete võrgustik loodi kodanikuühiskonna sihtkapitali rahastatud projekti tulemusena. Võrgustiku algatusgrupp on projekti ellu viinud Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu eestvõttel koostöös Heateo Sihtasutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles