Pärnu linnapea sõidab tippkohtumisele Prahasse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Mart Viisitamm on 5.-6. märtsil Prahas Euroopa linnade ja piirkondade tippkohtumisel.


Viisitamme Prahas viibimise ajal täidab linnapea kohuseid abilinnapea Jane Mets, teavitas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.



Euroopa Liidu kohalike ja piirkondlike omavalitsuste juhid kohtuvad Tšehhi pealinnas, et arutada olukorda ning saata sõnum Euroopa Komisjonile ja liikmesriikidele, millega rõhutatakse solidaarsust ja vastutust majanduskriisi ning selle sotsiaalsete tagajärgedega tegelemisel partnerluses omavalitsustega.



Peale regioonide komitee Eesti riikliku delegatsiooni liikmete said võimaluse tippkohtumisel osaleda Pärnu linnapea ja veel kolm omavalitsuse esindajat. Eestile kuulub regioonide komitees seitse kohta.


Tippkohtumisel osaleb ligikaudu 500 inimest.



Sõnavõttudega esinevad regioonide kommitee, Euroopa Parlamendi, Maailmapanga, Euroopa Komisjoni, parteide ja linnade esindajad. Esinejate hulgas on Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso.



Regioonide komitee on Euroopa Liidu konsultatiivorgan, mis koosneb kohalike omavalitsuste ja regioonide esindajatest. Komitee peaülesanne on kindlustada kohalike ja regionaalsete omavalitsuste tegelik esindatus Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles