Tihemetsas tuleb seenepidu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

“Sügis”, “seened” ja “keskkonnaharidus” on kolm siduvat sõna seenepeol, mille ettevalmistused on alanud Tihemetsas Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses ja mis toimub 13.–15. septembrini.

Kolmepäevase seenenäituse koostavad Tihemetsa metskonna abimetsaülema ja seenemaailma tundja Ivi Hiie juhendamisel aianduse ja metsamajanduse õpilased, koolituskeskuse ja metskonna töötajad.

Kavas on ehitusseminar “Puidu seen- ja mardikakahjustuste tõrje ja esmased taastustööd”, seenelaborid üldhariduskoolide õpilastele, taimevaipade töötuba, seeneretked metsa, kodukokkade valmistatud seeneroogade maitsmine, retseptide vahetamine.

Kilingi-Nõmme muusikakooli õpilased annavad näituse viimasel päeval Voltveti mõisa saalis tunnise kontserdi, õpilaste omaloomingulistes palades väljendub sügismeeleolu ja kõlavad seenelaulud.

Läinud sügisel toimus Tihemetsas esimene seenefestival, avapäeval pandi välja 244 kodumetsadest leitud seeneliigi näidist, neist harukordseim leid oli kuningšampinjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles