Pärnu linnavalitsuses vahetus muinsuskaitsespetsialist

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Kais.
Maie Kais. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Alanud nädalast töötab Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna linnaarhitekti teenistuse muinsuskaitse peaspetsialistina Maie Kais.


Kais on sündinud Sindis. Lõpetanud 1973. aastal kunstiinstituudi arhitektina, töötas ta 1975. aastast Pärnus EKE Projektis, aastail 1985–1986 kultuurimälestiste projekteerimisinstituudi Pärnu osakonnas, kust ta edutati Pärnu linna arhitektuuriosakonna juhatajaks ja linnaarhitektiks, kellena ta töötas 1995. aastani.



Pärnu linnavalitsuse muinsuskaitse peaspetsialisti kohale kandideeris Kais Pärnu maavalitsuse planeeringute peaspetsialisti ametist.



Linnavalitsuse muinsuskaitsespetsialisti kohustus on muinsuskaitseseadusest tulenevalt ajaloolise linnaehituse ja arhitektuuripärandi kaitse korraldamine.



Maavalitsuses tegeles Kais peamiselt ülemaakondlike planeeringute korraldamise ja järelevalvega, linna ületulekut põhjendas ta huviga muinsuskaitseliste teemade vastu.



“Huvitav on siduda arhitektitöö kogemused muinsuskaitsetööga,” ütles Kais ning lisas, et tegevarhitektina tuleb tal nüüd arvestada uuest ametist tulenevate piirangutega.



“Kui energiat ja aega üle jääb, eks ma projekteeri siis mõnes teises Eesti linnas,” lahendas Kais Pärnu piires ametialase ja loomingulise konflikti tekkimise juba eos.



Kais lubas astuda oma eelkäija, lapsepuhkusele läinud Liina Hanseni jälgedes selles mõttes, et pöörab tähelepanu muinsuskaitsealadel tehtavale, hoiab korras mälestiste registri ja täiendab seda.



“Muinsuskaitseala kõrval vajavad tähelepanu üldplaneeringus märgitud miljööväärtuslikud alad, et arendajatel ja projekteerijatel oleks algusest peale selge, mis on seal lubatud ja mis taunitud,” ütles Kais, lisades, et esimesel tööpäeval on tal väga raske oma tööst pikemalt pajatada.



“Kuu aja pärast on mul kindlasti ülevaade olemas ja siis võime muinsuskaitse teemadel Pärnust põhjalikumalt rääkida,” sõnas Kais.



Pärnu muinsuskaitse peaspetsialisti kohale kandideeris kuus inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles