Sindi gümnaasium uue katuse all

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi katuseremont on nüüdseks lõppenud ja maja saanud uue katuse.
Sindi gümnaasiumi katuseremont on nüüdseks lõppenud ja maja saanud uue katuse. Foto: Urmas Luik

Hiljuti 175. aastapäeva tähistanud Sindi gümnaasiumi hoonet katab uus katus, nii vanale kui uuele osale paigutas selle AS Pärnu REV.

Koolimaja A-korpust ehk 1901. aastal ehitatud muinsuskaitsealusel punastest tellistest osal on käsivaltsplekist katus, taastatud on ventilatsiooni tarvis kivikorstnad, soojustatud on pööning, paigaldatud uued vihmaveetorud ja piksekaitse. Mahukas töö tehti Sindi linnavalitsuse tellimusel ja linna eelarvest, lepingujärgne tööde maksumus oli ligemale 160 000 eurot.

Uue ehk B-korpuse katuse renoveerimistööde riigihanke korraldas Riigi Kinnisvara AS ja vajalik raha saadi saastekvoodi müügist. Hoone energiasäästlikumaks muutmine katusevahetusega maksis umbes 110 000 eurot.

Koolihoone katuse remont oli möödapääsmatu, sest vana ei pidanud sademevett, pööning oli külm ja see suurendas energiatarbimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles