Pärnumaa pereansambel esineb täna teleekraanil

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereansambel Risk astub üles Maire Aunaste juhitavas saates “Perepidu”.
Pereansambel Risk astub üles Maire Aunaste juhitavas saates “Perepidu”. Foto: Ülo Josing/ERR

Tänases ETV laulusaates “Perepidu” teeb oma debüütetteaste Vändra muusikaõpetaja Kalli Rõõmusaare veetav pereansambel Risk, mis peab maha lõbusa lahingu pealinna tuntud lauluõdede Lillepeadega.

Eesti Rahvusringhäälingu meediasuhete juhi Anneli Tõevere-Kauri teada sõidetakse pereansambli Risk pärast kokku mitmelt poolt Eestist. Nii moodustavad bändi Rõõmusaar koos õdede Imbi Umbleja ja Saidi Tammeoruga, kes kõik on õpetajad ja koorijuhid Eesti eri paigus. Kaasa teeb veel Kalli muusikust tütar Roosi Rõõmusaare.

Koorijuhid hakkavad laulma

Kalli Rõõmusaare elab Vändra jõe kaldal ja töötab muusikaõpetajana Pärnjõel ning Tootsis. Ta juhatab Vändra valla naiskoori, Pärnjõe rahvamaja folkloori- ja sõuansamblit ning Tori segakoori.

Kalli laulab Eesti koorijuhtide naiskooris, kus osaleb ka ta tütar Roosi. Aeg-ajalt mängib Kalli Suure-Jaani puhkpilliorkestris trombooni. Suureks toeks on talle abikaasa Karl ja neli suureks kasvatatud last.

Saates osalev Roosi lõpetas kevadel Tartus Elleri kooli dirigeerimise erialal ja õpib sellest aastast Eesti muusika- ja teatriakadeemias koorimuusikat. Ta on üle-eestilise tütarlastekoori Leelo liige.

Rõõmusaare õde Saidi Tammeorg elab Põlvamaal ja töötab Saverna põhikoolis, kus juhatab lastekoori. Peale selle juhatab ta Põlva naiskoori, segakoori Kevadised Hetked ja Krootuse naisansamblit, kellel hiljuti ilmus plaat. Ta on abiks Euroopa eestlaste koori juhatamisel. Saidi on uhke oma pere üle, kus on üles kasvanud kolm last. Koos abikaasaga ollakse juba vanavanemad.

Imbi Umbleja on Tõrva gümnaasiumis muusikaõpetaja. Ta on olnud 36 aastat Tõrva naiskoori dirigent ja juhendab Helme valla segaansamblitki. Imbi perel on talukoht Helme vallas, pere viis last, kõik kõrgharidusega, on oma elu ja tööga jõudnud aga Tallinna. Tegus naine laulab hea meelega ka lastelastega.

Ansambli nimi Risk moodustus naiste nimede esitähtedest ja bändile on tänane saade esimene suurem ülesastumine.

Tuntud vastased

Pärnumaa juurtega laulunaised saavad aga erakordselt kõva vastase, sest laululahingus tuleb jõudu katsuda tuntud muusiku Ervin Lillepea laste Kristiina, Kadri ja Karvini ning Lillepea õe Maiga.

Lillepea pere tüdrukud ja poiss kasvasid isa laulude keskel. Ka ema Kariina laulis lastele palju ja õpetas neile lugusid.

Kõik kolm on lõpetanud Nõmme muusikakooli: Kristiina klaveri erialal, Karvin löökpillidel, Kadri mängib viiulit ja flööti.

Kristiina on laulnud ETV “Lasteekraani” laulustuudios, lastekooris Ellerhein ja õppinud eraõpetajate juures. Igati musikaalne naine on teinud võistlus- ja show-tantsu ja lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia. Praegu omandab ta Tartu ülikoolis kultuurikorralduse magistri kraadi. Kõige tipuks kirjutab ta ise muusikat, töötab huvijuhina ja jõuab esineda eri sündmustel.

Karvin töötab politsei- ja piirivalveametis, vabast ajast tegutseb aga ansambli Supernova trummarina. Teda näeb esinemas ka koos isaga, kui ta mängib saateks kitarri ja klahvpille ning laulab.

Karvin on kirjutanud palju muusikat, mida hoiab veel sahtlis, kuid loodab peagi avalikkuse ette tuua. Tema kuueaastane poeg on samuti musikaalne.

Kadri on osalenud “Lasteekraani” laulustuudios ja tegelnud tantsuga. Tema suur kirg on näitlemine, sellega tegeles ta juba Tallinna 32. keskkooli teatriklassis. Kadri õpib Tallinna ülikooli pedagoogilises seminaris noorsootööd.

Viimane bändiliige Mai Einama on õdedele tädi ja peab Tallinna ühisgümnaasiumis sotsiaalpedagoogi ametit. Mai tegutseb nagu vend Ervin tantsumuusika ansamblis Svips ja teda on pea igal nädalavahetusel näha esinemas mõnes Eesti linnas.

Musikaalne on kogu Mai pere. Nii mängib ta poeg mitut instrumenti ja kirjutab muusikat.

“Perepeo” igas saates laulavad vaheldumisi ja hindavad teineteist kaks perekonda. Et saatejuht käib enne saadet osalejatel kaameraga külas, saab vaataja neist peredest peale lauluoskuse rohkem teada.

Stuudios hindavad laval toimuvat saatejuht ja tema kaks külalist ning oma roll edasipääsejat valides on televaatajatel. Saates kõlav ilus muusika peaks äratuntav olema esimestest taktidest alates.

Saadet juhib Maire Aunaste ja esitusi hindavad saatekülalised Ott Lepland ja Marite Kallasma.

Mida pereansamblid esitavad ja kes pääseb edasi, peab igaüks kiikama täna teleri vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles