Rait Käbin saab Ilmar Kullami stipendiumi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Käbin.
Rait Käbin. Foto: PP

Ilmar Kullami nimelise fondi üks kahest 2012. aasta stipendiaadist on korvpalliklubi Pärnu treener Rait Käbin, kes plaanib kulutada toetust täiendkoolituseks.

Klubis eri vanuseklasside noortegruppe treeniv ja mullu veel esindusmeeskonna peatreeneri, tänavusest abitreeneri kohuseid täitev Rait Käbin on juhendanud peatreenerina Eesti U14 klassi poiste koondisi nii saalis kui 3 x 3 tänavakorvpallis, samuti U15 koondist noorte olümpiapäevadel.

Ilmar Kullami nimeline fond asutati Eesti korvpalliliidu initsiatiivil Eesti Rahvuskultuuri fondi allfondina 2008. aastal eesmärgiga toetada noortega tegelevaid korvpallitreenereid. Fondi on toetanud rida tuntud ettevõtteid ja eraisikuid.

Tänavu sai fond täiendust kunagise Eesti koondislase (muuseas omal ajal ka Pärnu KEKi särgis mänginud) Taavi Reigami 50. sünnipäeva külaliste annetustest ja ulatub nüüd 80 000 euroni.

Väljamakseid tehakse kord aastas vahepealse 12 kuu jooksul kogunenud kasvikutest, stipendiumi saajad otsustavad Peep Aaviksoo, Üllar Kerde, Jaak Salumets, Aleksei Tammiste, Jaak Lipso, Anatoli Krikun ja Priit Tomson.

Rait Käbin ei ole esimene Ilmar Kullami fondi pärnakast stipendiaat ja isegi mitte esimene Käbin, sest üks esimesi väljavalituid oli ta vend Mait Käbin, KK Pärnu juht ja noortetreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles