Pärnu keskerakondlased soovivad linnapeaks jätkuvalt Viisitamme

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Keskerakonna Pärnu linna piirkonna juhatus kinnitas eile sügisel toimuvateks kohalikeks valimisteks linnapea kandidaadiks Mart Viisitamme ja volikogu esimehe kandidaadiks Toivo Ninnase.


Piirkonna juhatuse kokkukutsutud nimekirja toimkond otsustas esitada linnapea ja volikogu esimehe kandidaadid vastavalt erakonna osakondadelt, kogudelt, klubidelt ja Pärnu linnavolikogu keskfraktsioonilt laekunud ettepanekutele.

Kokku esitas kandidaate üheksa piirkonna allstruktuuri, teatas Keskerakonna Pärnu piirkond.

Kesklinna osakond soovis linnapeana näha Mart Viisitamme ning volikogu esimehena Margus Tammekivi, Mai-Raeküla osakonnalt tuli ettepanek linnapea kandidaadiks nimetada Viisitamm ja volikogu esimehe kohale välja pakkuda Ninnas.

Ülejõe osakond esitas linnapeaks samuti Viisitamme, kuid volikogu esimeheks pakuti Jaanud Otsa.

Keskfraktsioon toetas Mart Viisitamme linnapea kandidaadina, volikogu esimehe kohale pakkusid Keskerakonda esindavad volinikud Tammekivi.

Roheliste klubi esitas linnapea kandidaadiks taaskord Viisitamme ja volikogu esimeheks Ninnase, noortekogu arvates võiks linnapea olla Simmo Saar ja volikogu esimees Jaanus Ots.

Seeniorid otsustasid linnapea kandidaadiks esitada Viisitamme ja volikogu esimeheks pakkuda Ninnast, ettevõtjate klubi omakorda leidis, et linnapea võiks olla Erika Sonntak. Volikogu esimehena soovisid ettevõtjad näha Ninnast.  

Naiskogu esitas linnapea kandidaadiks Viisitamme ja volikogu esimehe kandidaadiks Ninnase.

Nimekirja toimkonna esimees Jaanus Ots leidis, et kuigi nii volikogu esimehe kui linnapea kandidaadiks pakuti mitut inimest, oli lõplik valik lihtne. „Inimesed olid oma valiku teinud: Viisitamm sai seitse ja Ninnas viis häält võimalikust üheksast. Seega jäi juhatusel vaid üle osakondades, kogudes ja fraktsioonis arutatu kinnitada,“ kommenteeris Ots. 

Kuigi Keskerakond on oma esinumbrid sügisesteks valimisteks välja valinud, ei ole teised Pärnu linnavolikogus esindatud erakonnad seda veel teinud.

IRLi Pärnu osakonna esimehe Raul Sarandi sõnutsi sisevõitlus ja toimetamine käib ning nende kandidaate võib oodata mai lõpuks. “Me nii väga ei torma ja valikuid on palju,” sõnas Sarandi.

Sotsiaaldemokraatide Pärnu piirkonna esimees Epp Klooster rääkis, et sotsid on plaaninud otsusega maha saada samuti maikuu jooksul. “Meil on linnapea kandidaatideks on mitu inimest ja oleme mõelnud ka volikogu esimehe kandidaatide peale,” teatas Klooster.

Reformierakonna Pärnu piirkonna arendusjuht Erki Melts: “Ütleme niimoodi, et kandidaate on mitu, aga avalikult me neid välja veel ei käi, sest töö alles käib. Kui enne suve ametlikult kampaania algab, anname nendest teada.”

Cardo Remmel, Rahvaliidu esindaja Pärnu linnavolikogus, ütles Pärnu Postimehele, et Rahvaliit pole oma linnapea ja volikogu esimehe kandidaati välja valinud ja ta ei osanud öelda, millal rahvaliitlased seda teevad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles