KK Pärnu teenis jõulupühal suure võidu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Evart (nr 25) oli täna Pärnu meeskonna suurim punktitooja.
Kristjan Evart (nr 25) oli täna Pärnu meeskonna suurim punktitooja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

G4S korvpalli meistriliigas alistas korvpalliklubi Pärnu teisel jõulupühal kodus Tallinna Kalevi 93 : 75, sealjuures pandi jõuvahekorrad paika juba avapoolajal.

Pärnu meeskond haaras kohe juhtohjad ja juhtis esimese veerandi järel 29 : 15. Kodupubliku toel mänginud pärnakad mängisid hästi nii kaitses kui ka rünnakul ja nii kasvatasid pärnakad poolajaks oma eduseisu juba 34punktiliseks, seisuks 60 : 26, vahendas basket.ee.

Pärast puhkepausilt naasmist oli Kalev teinud oma mängu küll korrektuurid, tehes 13 : 2 vahespurdi, ja hakkas tasapisi vahet vähendama, kuid 20 punkti ringis püsis vahe siiski kohtumise lõpuni.

Tallinna meeskonna peatreener Kalle Klandorf ütles basket.ee-le, et ilmselt on jõulud jätnud meeskonnale oma jälje. „Vastased pakkusid meile teist mängu, kui arvasime ja me ei saanud algul jälile. Kui jälile saime, oli juba liiga hilja,“ nentis Klandorf.

Pärnakate treener Rait Käbin oli mängu järel rahulolev.

„Alustasime hästi. Esimene poolaeg oli meie jaoks suhteliselt ideaalne,“ kinnitas Käbin. „Tundus, et vastaste treener läks närvi, vahetas juba kolmekaupa mehi. Aga nagu meil kombeks on, andsime teisel poolajal järele. Peatreeneriga tegime vaheajal nalja, et 15 punkti suudame neile ikka tagasi anda. Aga meestel oli õnneks enesekindlus juba käes ja nii see võit tuli.“

Pärnu poolelt oli resultatiivseim Kristjan Evart, kes viskas 21 punkti. Augustas Peciukevicius lisas 17, Rain Raadik 15 ja Osvaldas Matulionis 13 silma. Peciukevicius tegi kaksikduubli, andes lisaks 10 resultatiivset söötu ja võttes lauast 6 palli.

Üleplatsimees oli 30 punkti ja 14 lauapalliga Emmanuel Okoye Tallinna Kalevi poolelt. Meeskonna teine võõrleegionär Marc Campbell lisas 23 ja Janis Vahter 12 silma.

Turniiritabelis tõusis Pärnu nüüd koha võrra kõrgemale, kuuendaks. Tallinna Kalev jätkab eelviimase ehk kaheksandana.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles