Kuidas teha vahet gripil ja külmetusel?

Tarbija24
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Köha, nohu ja palaviku käes kannatades mõeldakse sageli, et ollakse haigestunud grippi, ometi võivad need sümptomid viidata külmetuselegi.

“Külmetuse ja gripi sümptomid võivad olla sarnased,” rääkis UnitedHealthcare’i asepresident doktor Rhonda Medows. “Gripile on iseloomulik äkiline puhkemine. Hommikul võid tunda end veel täiesti hästi, õhtuks on olek jube.”

Mõlema haiguse sümptomiks võib olla palavik, kuid väga madal palavik eksisteerib sageli külmetuse puhul, samal ajal kui kõrge palavik tähendab enamasti, et inimene põeb grippi.

Kui köhimine viitab tihti gripile, siis aevastamine on rohkem külmetuse sümptom. Kui külmetuse puhul on probleeme aevastamise, vesise nina ja köhimisega, siis gripi puhul on kogu üldine olek väga halb: palavik, lihase- ja liigesevalu, nõrkus.

Grippi leevendab enamik käsimüügi külmetusravimeid, aga sellised gripiravimid nagu Tamiflu ja Relenza ei pruugi leevendada külmetushaigust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles