“Superstaaride” John4 igavleda ei lase

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Superstaari” saatest tuttav Triin Niitoja astub täna ööklubi Sugar lavale bändi John4 koosseisus.
“Superstaari” saatest tuttav Triin Niitoja astub täna ööklubi Sugar lavale bändi John4 koosseisus. Foto: Jelena Rudi

Täna õhtul astub Pärnu klubi Sugar lavale kantrit ja poprokki viljelev ansambel John4, mille eesotsas näeb laulusaatest “Eesti otsib superstaari” tuntud Jaanus Saagot ja Triin Niitoja.

Harjumaalt Kõuelt pärit Saago jõudis 2009. aastal “Eesti otsib superstaari” kolmandal hooajal esiviisikusse. Pärast saatest väljakukkumist otsustaski Saago oma bändi teha ja 2010. aastal nägi ilmavalgust John4. Bändi nimi on ingliskeelne tuletis Jaanusest.

Triin Niitoja osales “Superstaaris” aasta hiljem ja pälvis siis neljanda koha.

Noorte teed trehvasid ühel kevadkontserdil, kus nad laulsid duetti. “Kui meie tutvus edasi arenes, kutsus Jaanus mind bändi,” meenutas Niitoja. “Bänd nimetati ümber Triin Niitoja & John4-ks seepärast, et olen solist. Laulmas kuuleb-näeb küll nelja inimest, ent põhiosa on kanda minul.”

Paari kõrval kuuluvad bändi veel Kid, Mihkel Uba, Jevgeni Babkin ja Roland Tiiroja.

“Superstaari” saade on hea kogemus

Bändi tegemisse suhtuvad noored muusikud enda kinnitusel väga tõsiselt ja teevad selle nimel kõvasti tööd. “Tean, et see on see, milleta ma ei saa – minu kutsumus, tahan selle nimel pingutada, et tulevikus ei peaks mõtlema, what if (mis olnuks, kui – A. T.)? Fantaasiat on meil juba igaühel kuhjaga,” kirjeldas Triin.

John4 muusika sünnib siis, kui selleks on õige hetk, olgu see kodus, prooviruumis, kas või autoga sõites.

“Salvestame viisi, kirjutame sõnad ja siis proovikasse seda kogu bändiga edasi arendama, kuni valmib tervik, millega oleme rahul,” kirjeldas Niitoja. “Et meie žanr on ikkagi kantri ja poprokk, kuuleb meie loomingus näiteks pedal-steel’i ja bandžotki.”

“Superstaari” saates osalemist pidasid nii Saago kui Niitoja väärt kogemuseks.

“Saade andis kogemust ja enesekindlust, võimaldas end proovile panna, kas ja kuidas saad hakkama pingelises olukorras,” avas Triin. “Samuti õpetas meediaga suhtlema ja andis tohutult tutvusi, milleta muusikaäris ei saa. Kindlasti andis saade tuule tiibadesse, kuigi kui pärast saadet käed rüpes istuma ja ootama jääd, ei ole hetkelisest kuulsusest mingit kasu.”

Tööd tehakse kõvasti

Saago sai enda sõnade kohaselt saatest kinnitust, et ta peaks muusikaga edasi tegelema.

Triin Niitoja & John4-l on praeguseks õnnestunud luua mitu edukat raadiosinglit. Esmalt avaldas kooslus 2011. aastal loo “Nii on ja jääb”. Mullu tegi John4 koostööd stuudioga Moonwalk ja koostööst sündis singel “Hõbedased tiivad”, mille TV3 valis oma uue imagokampaania tunnuslooks.

Nüüdseks on noored muusikud löönud käed agentuuriga Full House Agency, mis esindab selliseid Eesti artiste nagu Ott Lepland, Liis Lemsalu, Tanel Padar ja No Big Silence.

Niitoja lootis, et ansambel jõuab debüütalbumini sel aastal. “Plaadi anname välja, kui tunneme, et see on tervik ja inimestel on, mida kuulata,” märkis ta.

Täna õhtul soovitab Niitoja minna aga bändi kindlasti Sugarisse kuulama, sest noored on oma loominguga kõvasti vaeva näinud.

“Peaksite vaatama tulema, sest te ei ole meid veel ju näinud. Lubame, et igav teil ei hakka!” lisas Niitoja.

Triin Niitoja & John4

Triin Niitoja – vokaal, klaver

Jaanus Saago – kitarr, bandžo, vokaal

Kid – kitarr

Mihkel Uba – bass, vokaal

Jevgeni Babkin – klahvpillid, vokaal

Roland Tiiroja – trummid, vokaal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles