Kaitseväelaste arv väheneb Pärnus oluliselt

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne kaitseringkonna ülemana jätkab Margus Rebane.
Lääne kaitseringkonna ülemana jätkab Margus Rebane. Foto: Ants Liigus

Pärnus lennubaasi kinnistul asuva Lääne kaitseringkonna isikkoosseis väheneb lähiajal oluliselt, praeguse 70 kaitseväelase ja ametniku asemel jääb Pärnusse neid vaid ligi 30.

Lääne kaitseringkonna ülema major Margus Rebase ütlust mööda viiakse vastavalt maaväe plaanile märtsi lõpuks teistesse üksustesse, peamiselt Paldiskisse, Pärnust üle 29 ohvitseri ja allohvitseri.

13 Pärnus tegutsevat ametnikku koondatakse, neist neljale on leitud tööd kaitseväe logistikakeskuses.

Major Rebane jätkab praeguste plaanide kohaselt kaitseringkonna ülemana. „Mulle ei ole seni ühtegi uut pakkumist tehtud ja ma pole ka ise otsustanud, mida edasi teen,“ rääkis ta.

Kuigi kaitseringkonna koosseisu Pärnus vähendati tublisti, jäävad Rebase sõnade järgi nende põhiülesanded samaks. „Kindlasti ei suuda me selle koosseisuga enam samas hulgas ja kvaliteedis neid täita,“ märkis ta.

Lääne kaitseringkonna peamisteks ülesanneteks on tegelda Lääne-Eesti neljas maakonnas ettevalmistustega kriisi ja sõja ajaks, juhtimise ettevalmistuse ning reservväelaste väljaõppe ja täiendusõppega. Kaitseringkonna piirkonda kuuluvad Pärnumaa, Lääne-Eesti, Saaremaa ja Hiiumaa.

Maaväe ülem kolonel Artur Tiganik ütles ERRi raadiouudistele, et muutused on tingitud kaitseringkonna tööülesannete vähenemisest, kuid praegu toimuvate protsesside põhjal ei tohi teha järeldust, nagu kaoks kaitsevägi Pärnust.

“Praegu ega tulevikus ei kao,” kinnitas Tiganik raadiole ja lisas, et tulevikus võib kaitseväelaste arv Pärnus taas suureneda.

Samuti märkis Tiganik, et Paldiskis on ülesannete maht ühe pataljoni loomise ja ajateenijate juurdetulekuga suurenenud. „Seal on inimesi nii vähe, et me ei suuda neid ülesandeid täita muul moel, kui peame Pärnust inimesi võtma,“ rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles