Raamatukogu päästetud

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Adamson

Kuuldus, et Pärnu linnavalitsus leidis pikaajalise otsimise tagajärjel toeka kärpimisvõimaluse Jannseni tänavalt, kus paikneb Ülejõe haruraamatukogu, hämmastas paljusid linnakodanikke.


Õnneks ei lastud hämmastusel end vaikseks muuta ning Pärnu ühisgümnaasiumi õpilaste eestvõttel alustati allkirjade korjamist, et Vana-Pärnu ja Ülejõe rahvale aastate jooksul armsaks muutunud maja alles jääks ning raamatusõpradele ulualust pakuks.



Allkirju õnnestus koolinoortel koguda 900 jagu ning läinud nädalal avastasid Pärnu linnavalitsus ja koalitsiooninõukogugi, et tegelikult neile raamatud päris meeldivad, igaühel endalgi mõni kodus olemas.



Muidugi peab Pärnu linnavolikogu ütlema oma lõpliku sõna, sest just nende pädevuses on negatiivse linnaeelarve vastuvõtmine, kuid ehk leidub seal mõni lugemishuviline inimene, kes oma positiivsusest laseb teistelgi osa saada.



Ülejõe haruraamatukogu ümber toimunu jääb ilmselt selleks korraks jätkuta.



Paar asja sai selgemaks. Esiteks tuli ilmekalt välja, et Pärnus leidub tublisid noori, kellele linna saatus korda läheb, ja teiseks tõestus, et valimiste eel ei hakka ükski poliitik emotsionaalse kampaania ega rahvaalgatusega võidu jooksma. Pärast valimisi hakkab trall muidugi uuesti peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles