Juhtkiri: Rahvakogu hiilgus ja viletsus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ühisloome keskkond Rahvakogu pälvis vabariigi aastapäeval kiidusõnu president Toomas Hendrik Ilveselt, kes ütles aasta ühes tähtsaimas kõnes järgmist: „Kui demokraatlikus ühiskonnas levib tunne, et võim ei taha kuulata, siis hakatakse oma hääle kõlamapanekuks otsima teisi vahendeid. Selleks loodi läinud aasta lõpul ka rahvakogu, mille tegemisi täna tunnustan.“

Rahvakogu on ettepanekute esitamise ja arutelu faasist jõudnud tublisti edasi. Praxise analüütikud on ettepanekud süstematiseerinud ja neid kommenteerinud ning uuringufirma TNS Emor alustas märtsi saabumisega osalejate värbamist arutelupäevale.

Protsess käib, kuigi ilmselt on suurem tuhin juba üle minemas. Ilvesel on õigus selles osas, et oma hääle kõlamapanekuks hakati teisi vahendeid otsima, kuid olemuslikult olulisem on see, kas otsimisele järgneb millegi leidmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles