Pärnu-Jaagupi apteegiruum avardus remondi järel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Ülejõe Apteegi juhataja Hiie Päit võttis oma hõlma alla maakonnas Pärnu-Jaagupi apteegi, mille kaubavalik märtsiremondi järel on avardunud nagu ruumgi.
AS Ülejõe Apteegi juhataja Hiie Päit võttis oma hõlma alla maakonnas Pärnu-Jaagupi apteegi, mille kaubavalik märtsiremondi järel on avardunud nagu ruumgi. Foto: Urmas Luik

Kui Pärnu Ülejõe apteegi omanik Hiie Päit pani kinni jutuajamise aja Halinga vallavanema Ülle Vapperi juurde, jäi vallajuhil hing kinni, sest alevis ringlesid apteegi sulgemise jutud.

Apteek on Pärnu-Jaagupis olnud üle saja aasta, 1901. aastast, peatänava äärses majas 1950. aastast ja püsinud ligi pool sajandit Kersti Pika juhtimisel.

Kauaaegne proviisor on pensionil ja Pärnust ligi 30 kilomeetri kaugusel ei tahetud leppida mõttega, et seal kordub Tõstamaa saatus: elupõline apteeker läks pensionile ja tema asemele ei tulud keegi ning ühel kaheksandikul Pärnumaast pole sestpeale ühtegi rohupoodi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles