Rannavalve alustab Pärnus juunist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S rannavalvurid alustavad hooaega 1. juunist.
G4S rannavalvurid alustavad hooaega 1. juunist. Foto: Ants Liigus

Pärnu linna lepingupartner G4S on tänaseks tähtajaks supelranna korda saanud: liiv on tasandatud, inventar korrastatud ja paigaldatud. Eile püstitati keskranda rannakabiinid.


Nagu teistes suuremates supelrandades tagavad Pärnus suvel suvitajate turvalisust turvafirma G4S rannavalvurid. Puna-valgetes vormides G4Si vetelpäästjad alustavad Pärnus rannavalvega 1. juunist, töötades 31. augustini iga päev 10-20.



„Sarnaselt eelmise aastaga asub tänavugi Pärnu rannas tööle üheksa inimest: kuus vetelpäästjat, vahetuse vanem ja kaatrijuht,” ütles G4S Lääne-Eesti rannavalve projektijuht Rein Mõnnakmäe. Enamik töökohtadest on juba komplekteeritud, paari inimese osas on Mõnnakmäe sõnutsi otsus veel tegemata.



Rannavalvuritest enamik on sama tööd teinud eelmistelgi aastatel. „Praegune tööjõuturg soosib, et vanad kogemuste, väljaõppe ja koolitusega töötajad taas randa tööle tulevad,” ütles aastaid Pärnus rannavalvet korraldanud Mõnnakmäe.



Praegu on teadmata, kus rannavalvurite nn kodu rannas olema hakkab, sest vana valget värvi väike maja, mida eelmistel aastatel kasutati, on maha lõhutud.



„Eelarvekärped rannahooaja ettevalmistustele mõjunud ei ole,” ütles Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Murakas-Ollo. Et rannavalve ja supelranna korrashoid on seotud hankelepingutega, ei ole neid summasid vähendatud. Ranna hooldamine ja rannavalve pidamine läheb linnale maksma 1 400 000 krooni. Rannas on selgi aastal kaks vetelpäästetorni ja kokku kilomeeter valvatavat randa.



1. juuniks peaks valmima rannahoone juurdeehitus, kuhu on projekteeritud tualetid, dušid, hoiukapid ja müügikioskid.



„On positiivne, et vastupidiselt majandussurutisele ettevõtjate aktiivsus on kasvanud,” sõnas Murakas-Ollo. Tänavu suvel tegutseb kesklinnas ja rannas üle 50 müügikoha. Ettevõtjad pakuvad jäätist, maiustusi, aiasaadusi, värskelt pressitud mahlu, käsitöö- ja rannakaupa. Meelelahutuseks on minigolf, jalgrataste ja laste elektriliste autode üürimine, sukeldumis- ja surfikoolitus, kehamaalingute tegemine.



Hoolimata hooaja algusest ja päikeselistest ilmadest, on vesi Eestimaa randades suplemiseks veel liiga külm. Mere veetemperatuuri Pärnus praegu keegi ei mõõda, sadama ilmajaama veebilehelt võis lugeda eile jõevee temperatuuriks 12,8 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles