Juhtkiri: Ilma uks on irvakil

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

President Toomas Hendrik Ilves esines eile riigikogu ees poliitilise avaldusega ja andis üle ühisloomekeskkonnas ja arutelupäeval välja koorunud ettepanekud koos palvega, et rahvaasemikud neid tõsiselt võtaks.

Miks on tekkinud vajadus Eesti riiki paremaks, valijaskonnale mõistetavamaks ja üldse siledamaks muuta, seda seletas Ilves, viidates Maive Rutele Euroopa Komisjoni teadusuuringute peadirektoraadist, et „inimeste esmavajadused on leidnud lahenduse, mistõttu olemasolevaga ei olda enam rahul“.

Eesti riik ei vaja seega, kui tõmmata paralleel koduga kitsamalt, põhjalikku renoveerimist, vaid sanitaarremonti. Vaadates oma kodus ringi, leiab sageli üht või teist, mis kõpitsemist vajaks. Midagi justkui otseselt halvasti ei ole, aga mõne viimase aasta jooksul tekkinud prao võiks ju üle pahteldada, seintele värske värvi peale tõmmata ja võib-olla tasuks kaaluda uue uksemati ostmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles