Jalgrattatrenn algab põhjaladumisest

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattatrenn eeldab tunde sadulas istumist. Rattasõiduks sobivad suurepäraselt nii Pärnu kergliiklusteed kui Raekülast algavad metsarajad.
Rattatrenn eeldab tunde sadulas istumist. Rattasõiduks sobivad suurepäraselt nii Pärnu kergliiklusteed kui Raekülast algavad metsarajad. Foto: Ants Liigus

Et esimesed suuremad rattavõistlused, nagu Pärnu tänavasõit ja Püha Loomaaia rattaralli, on võistluskalendris juba paari nädala pärast, annab treener Janar Jermakov nõu, kuidas rattavõistlusteks treenida.

Pärnu Kalevi jalgrattakooli kasvandik ja praegu spordiklubis FitLife treenerina töötava Jermakovi kinnitusel on kevad igati hea aeg jalgrattasõiduga alustamiseks. On ju sõiduvahend enamikul olemas ning järjest soojenevad ja pikenevad päevad annavad võimaluse õhtulgi pärast tööd mõnusa rattatiiru teha.

Enne treeningu alustamist soovitas Jermakov püstitada endale eesmärgid, siis on, mille poole püüelda, ja see annab lisamotivatsiooni. “Eesmärk võib olla kehakaalu langetamine, rattamatk, -ralli või isegi rattamaraton,” julgustas Jermakov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles