Kalamehed võtavad jää alt viimast

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Sõrm oli landi küljes kinni, lant kala küljes,” pidi Andres Lentsius tublisti vaeva nägema, enne kui selle põraka jääaugust kätte sai. Ent vaev tasus end ära - ikkagi selle hooaja tippmark.
“Sõrm oli landi küljes kinni, lant kala küljes,” pidi Andres Lentsius tublisti vaeva nägema, enne kui selle põraka jääaugust kätte sai. Ent vaev tasus end ära - ikkagi selle hooaja tippmark. Foto: Ants Liigus

Mitte kange kalaisu, vaid eelkõige just hasart sunnib kalamehi juba kevadiselt hapral jääkoorikul kükitades õnge leotama. Hilissügisel alanud pidu saab läbi alles siis, kui keegi raginal läbi jää peaks vajuma.

“Mul on tavaliselt 210 kilo kaaluv sõber kaasas – kui tema läbi ei kuku, ei kuku minagi,” selgitas eile Reiu silla juures tirgutanud Kert Lipmaa, kelle arvates tuleb kindlasti kasuks ujumisoskuski.

Ent vaatamata sellele, et kohas, kus Reiu ja Pärnu jõgi üheks saavad, on vesi ajanud risti üle jõe juba suured, peatset jääminekut ennustavad rüsijäävallid, pole vallidest mõnekümne meetri kaugusel õnge leotavate meeste sõnutsi praegu veel põhjust suplust peljata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles