Pärnumaal oli eile neli kulupõlengut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lääne päästekeskuse teatel oli eile Pärnumaal neli kulupõlengut, milles inimesed viga ei saanud.

Kell 17.50 anti päästjatele teada, et Saarde vallas Marina külas põleb kulu 15 x 25 meetri suurusel alal ja lähedal asub ka mets ning kuur. Päästjate saabudes selgus, et kohalikud elanikud olid kulupõlengu suutnud kustutada, päästjad kontrollisid sündmuskoha üle. Arvatavalt oli kulu süttinud lõkkeasemest, kus eelmisel päeval oli tuld tehtud.

Kell 14.40 sai häirekeskus teate, et Halinga vallas Libatse külas põleb 4 x 2,5 meetri suurune kuur ja 150 ruutmeetri ulatuses kulu. Päästjad kustutasid tulekahju. Kuur hävis tules.

Kell 14.09 käisid päästjad Vändra alevis Raja tänaval, kus naabrimemme süüdatud lõkkest läks põlema naabrite aias olnud kulu. Naabrid üritasid põlengut summutada rehade, veeämbrite ja aiakastmisvoolikuga. Päästjad aitasid põlengu lõpuni kustutada.

Kell 11.43 said päästjad teate, et Häädemeeste vallas Krundiküla külas põleb kulu ligikaudu 100ruutmeetrisel alal. Päästjad kustutasid kululuudadega tulekahju, mis oli alguse saanud taluperemehe tehtud lõkkest.

Päästekeskus tuletab meelde, et kulu põletamine on väga ohtlik tegevus ja nõrga tuulegagi läheb kuluheina põleng loetud minutitega niivõrd suureks, et selle kustutamisega päästjate abita toime enam ei tulda.

Kulupõletamine on seadusega keelatud tegevus ja süüdlast saab karistada rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles