Kevadel vajab keha turgutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvama läinud sibulaid ei tasu ära visata, vaid mulda pista, süüa kõlbavad rohelised võrsedki.
Kasvama läinud sibulaid ei tasu ära visata, vaid mulda pista, süüa kõlbavad rohelised võrsedki. Foto: Henn Soodla

Talvel põhjustatud külmast keskkonnast akumuleeruvad meie kehas külm, jahe, jäik ja niiske energia.

Varakevadel, kui päike paistab kõrgelt ja algavad sulamisprotsessid, kipub see jahe energia (tiibeti keeles badkan, eesti keeles tinglikult limaenergia) kehas avalduma. Väljendub see madalas seedekuumuses ja lima kuhjumises organismi, mis põhjustavad seedeprobleeme, maovaevusi, hingamisteede ja liigeste haigusi.

Kevadel võivad tunda anda maksaga seotud probleemid. Igal juhul on see aeg, kus oleks hea maksa toetada ja puhastada. Pealegi on toidulaud muutunud kevadeks vitamiinide ja mineraalainete osas vaeseks, mille tulemusel on langenud immuunsus ja oleme vastuvõtlikumad viirushaigustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles