Vihmaperiood kestab kolmapäevani

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmapiisad.
Vihmapiisad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sel nädalal tegi ilm kolmapäeval-neljapäeval vastu ootusi üllatuse, tõstes päevatemperatuurid lõunatuultega lausa suvesoojale vastavaks. Lõpel oli neil päevadel 23 kraadi päevasooja.  

Soojus vallandas looduses kiire arengu. Puudel ja põõsastel hakkasid pungad paisuma ja mõnel liigil on tekkinud juba väikesed lehed.

Neljapäeva õhtul alanud vihmasadu koos äikesega niisutas maapinda ja muru muutus kiiresti roheliseks. Vihmavõimalusega periood kestab järgmise nädala kolmapäevani.

Uue nädala lõpp peaks tulema vihmata.

Kahjuks viisid äikesehood neljapäeval suvesooja ja edaspidi on Pärnumaal loota kuni 15kraadist päevasooja. Päikest on näha peaaegu iga päev.       

Vanarahva tähelepanekud pilvede kohta olid järgmised: hallid pilved toovad vihma, sinised hallaööd, punased pikset, valged põuda ja kõik mustad pilved ei anna vihma, vaid vihma tuleb nendest, millest jooned alla jooksevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles