Tihemetsa rohevahetuspäevale tuldi Viljandist ja Arest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihemetsa rohevahtuspäevale kogunes üle paarikümne inimsese.
Tihemetsa rohevahtuspäevale kogunes üle paarikümne inimsese. Foto: Erakogu

Laupäeval toimus Tihemetsas rohevahetuspäev, mille korralduse eesotsas oli Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) metsanduse kutseõpetajast aiandushuviline Kaja Hiie. Tema nakatus mõttest järgida Aiandusklubi algatatud üle-eestilist tasuta taimede ja aiatarvete vahetust.


Vihma tibutavale vahetuspäevale - just istutustöödeks sobilik ilm - kogunes üle paarikümne inimese. Tuldi peamiselt Tihemetsast ja Kilingi- Nõmmest ning mujalt lähiümbrusest. Vahetajaid oli kaugemaltki: Viljandimaalt Mulgi külast, Pärnumaalt Arest ja Tahkurannast ning Viljandi linnast, vahendas PKHK projektide koordinaator Piret Koorep.



Kaasa oli toodud seemneid (nt nuikapsas), pistikutest paljundatud materjale (nt piparmünt), istikuid (nt äädikapuu, jugapuu), taimi (nt õlelilled, ilukapsad). Vahetati kas millegi vastu või anti niisama. Näiteks sai kooliealine preili aitäh eest oma koju kasvama kena jõulutähe, mis mulluse talve Tihemetsa proua juures üle elanud ja nüüd uue hoolitseja leidis.



Uudistati ümbrust, päriti koolitöö kohta. Vaiga Lill Tihemetsa metskonnast näitas huvilistele metskonna töötajate, kooliõpilaste ning -õpetajate ja pargiaedniku ühise tööna tulemusena hiljuti valminud turbapeenra põhjakülge. Taimed, mis peenrasse istutatud, olid soetatud sihtasutuse KIK pargiuuendusprojekti toel, turvas ja selle alusvaip osteti mullu kevadel pargi korrastamiseks tehtud annetustest.



Korraldajad oli ette valmistanud võimaluse minna koolimajja vihma eest varjule, seda polnud siiski tarvis. See-eest käidi kohvikus pirukaid söömas, buklettidelt sai teavet õppetööst, jagati infot suvekooli ning mõisapäevade kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles