Rüütli tänava lobudikele terendab kaduvikuoht

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli 20 ja 22 on ekspertide poolt hinnatud amortiseerunuiks. Ehkki majad on aastaid müügis, kaalub omanik Indrek Stahl vanade majade asemele ehitada mahult suurema ja kõrgema, ent miljöösse sobiva hoone. Detailplaneering selleks on algatatud.
Rüütli 20 ja 22 on ekspertide poolt hinnatud amortiseerunuiks. Ehkki majad on aastaid müügis, kaalub omanik Indrek Stahl vanade majade asemele ehitada mahult suurema ja kõrgema, ent miljöösse sobiva hoone. Detailplaneering selleks on algatatud. Foto: Urmas Luik

Tallinna tuntud ettevõtjale Indrek Stahlile kuuluvad majad Rüütli 20 ja 22 seisavad tühjana, on müügis ja nüüd taas uue detailplaneeringu protsessis, mille lõppeesmärk on majad lammutada ja asendada uue, miljöösse sobiva hoonega.

Majade omanik Stahl ütles, et majad on aastakümnete jooksul amortiseerunud, nii et nende rekonstrueerimine, restaureerimisest rääkimata, on tulevast äriperspektiivi silmas pidades tulutu ettevõtmine.

“Need majad on mulle ainult muret toonud ja läinud maksma ligikaudu viis miljonit,” ütles Stahl, täpsustades, et viis miljonit krooni, mitte eurot. “Ainuüksi muinsuskaitse ekspertiise olen nendele tellinud neli korda. Samal ajal ainuke muinsuskaitseinimene, kes on viitsinud maja lähemalt vaatamata tulla, oli Eduard Rajari. Teised on kujundanud oma arvamuse paberite pealt.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles