Imperialistlikud žestid ja vangide koor

Aino Siebert
, Baltische Rundschau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevalt oma eelkäijast Gerhard Schröderist ei ole praegune Saksa kantsler Angela Merkel kunagi tundnud vajadust Vene presidendile Vladimir Putinile kaissu ronida.
Erinevalt oma eelkäijast Gerhard Schröderist ei ole praegune Saksa kantsler Angela Merkel kunagi tundnud vajadust Vene presidendile Vladimir Putinile kaissu ronida. Foto: Reuters

Saksa-Vene suhted on praegu (jälle) madalpunktis. Kuigi liidukantsler Angela Merkel nägi Vladimir Putinit hiljuti koguni kaks korda: nii G8 tippkohtumisel Põhja-Iirimaal kui rahvusvahelisel majandusfoorumil (IEF) Peterburis, polnud temalgi võimalik Saksa ja Vene delegatsiooni lahutavat jääd purustada.

Venemaa presidendil on ammu kõrini Merkeli etteheidetest ja demokraatia järeleaitamistundidest. Olukorda ei parandanud Saksamaa presidendi Joachim Gaucki hiljutine sõnavõtt. Saksamaa president viskas Kremli peremehele näkku kriitikat ”õigusriigi defitsiidist“, ”imperialistlikest žestidest“ ja ”kriitilise ajakirjanduse jälitamisest“. Saksamaa riigipea leidis, et venelased peaksid oma kommunistlikku ajalugu käsitledes tundma häbi, leina ja kahetsust.

Saksa-Vene suhted ummikus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles