Eesti Post paneb Pärnu peapostkontori müüki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post paneb Pärnu peapostkontori müüki.
Eesti Post paneb Pärnu peapostkontori müüki. Foto: Urmas Luik

Aktsiaselts Eesti Post kuulutas välja enampakkumise Pärnus Akadeemia 7 asuva Pärnu peapostkontori kinnistu võõrandamiseks alghinnaga 11,9 miljonit krooni.


Riigile kuuluva AS Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juhi Inge Suderi sõnutsi on kinnistu müükipaneku põhjuseks asjaolu, et Akadeemia 7 on ettevõttele juba ammu suureks jäänud ja maja ruumiplaan sobib pigem kontori- kui tootmispinnaks, mida Eesti Post praegu vajab. Suurtel postisõidukitel on seal raskusi parkimise ja manööverdamisega.



"Eesti Posti kinnisvarapoliitika näeb ette vabanemise postiteenuse osutamiseks ebaotstarbekast kinnisvarast. Tahame tegelda ainult postiteenuse osutamisega ega soovi investeerida kinnisvara parendamisse ega arendamisse," selgitas Suder.



Akadeemia 7 võõrandamine ei muuda teiste Pärnu postkontorite töökorraldust. Tulevikus plaanib Eesti Post avada osakonna näiteks Kaubamajakas ning ülejäänud ostukeskustes filiaalide lahtiolekut nädalavahetustel pikendada. Akadeemia tänaval asuvad tootmisprotsessid kolitakse üüripinnale.



"Praegu on Pärnus rohkem teeninduspunkte, kui neid vaja oleks, ja mõni asub väga lähestikku. Soovime liikuda oma teenustega klientidele lähemale, näiteks kaubanduskeskustesse, vajadus ühe suure postkontori järele puudub," rääkis Suder.



Küsimusele, kas tööprotsesside ümberkorralduse tõttu väheneb personali hulk, vastas kommunikatsioonijuht, et ettevõtte eesmärk on säilitada võimalikult palju töökohti, kuid praegu pole võimalik küsimust rohkem kommenteerida.



Suderi kinnitusel on Akadeemia 7 kinnistu vastu huvi tundnud mitu tuntud ärimeest ja Eesti Post loodab hoone müüa käesoleva aasta jooksul, tunnistades, et praeguses majandusolukorras on kinnisvara võõrandamine väga keeruline.



Akadeemia 7 suletud netopind on 2289,21+202,7 ruutmeetrit, krundi suurus 2556 ruutmeetrit. Kirjalike pakkumiste esitamise tähtaeg on 10. juulil kell 13. Enampakkumine toimub Eesti Posti peakontoris Tallinnas Pallasti 28.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles