Pärnus taastub tänavavalgustuse normaalne režiim

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgutus.
Tänavavalgutus. Foto: Ants Liigus

Kõik Pärnu tänavavalgustid, mis olid valgetel suveöödel juuni- ja juulikuus puhkusel, lülitatakse sisse augusti alguses.

Tagasi võrku ühendatakse ka need valgustid, mis masu ajal said lahti ühendatud, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Kirsi Altjõe.

Suveperioodil on kõrvaltänavate - nende, kus puudub bussiliiklus - tänavavalgustus osaliselt ööseks välja lülitatud. Augustis lülitatakse valgustus uuesti sisse.

„Tänavu on eelarves tänavavalgustusele eraldatud 587 000 eurot (võrdluseks: 2012. aastal oli see summa 394 000 eurot). Tänavavalgustite arv Pärnu linnas on kasvanud viimastel aastatel 5500 valgustilt 7500 valgustini,“ ütles abilinnapea Romek Kosenkranius.

Abilinnapea lisas, et üleminek elektrienergia börsihindadega ostmisele alates tänavu 1. jaanuarist sunnib jätkuvalt leidma energia kokkuhoiu võimalusi. Seetõttu lülitati tänavu suvel juunis ja juulis, mil pimedat aega on öösel vaid mõni tund, tänavavalgustus osaliselt kõrvaltänavatel välja. Samas on järk-järgult asendatud vanad ja madala efektiivsusega kõrgsurve elavhõbedalambid ökonoomsemate naatrium-lahendusega lampide vastu ning kõik valgustite toiteahelad on varustatud valgustundliku juhtimisautomaatikaga.  

Septembri lõpuks peaks olema lõpetatud kõikide linnale kuuluvate valgustite võrku ühendamine, ka nende, mis masu ajal said välja lülitatud. „Need tänavavalgustid kontrollitakse pärast sisselülitamist üle, sest neid pole aastaid kasutatud,“ sõnas Kosenkranius. Mittetöötavad lambid vahetatakse operatiivselt välja ja linna tänavavalgustus peaks töötama täisvõimsusel jälle septembrikuu lõpuks.

Taas võrku lülitamise perioodil kontrollitakse valgustite töökorda päevaselgi ajal, mistõttu palub linnavalitsus kodanikelt mõistvat suhtumist - kui mõni valgusti päeval põleb, pole tegemist priiskamise, vaid kontrolliga.

Septembris lisandub linnapilti veel hulk valgusteid, sest siis valmib randa ja Papiniidu elamurajooni ühendav promenaadi pikendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles