Venelased olümpiaga ei koonerda

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasan demonstreeris universiaadiga, et ambitsioonid 2024. aasta olümpiat korraldada pole laest võetud, aga kas president Vladimir Putin Tatarstani pealinna Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele esitab, näitab aeg.
Kaasan demonstreeris universiaadiga, et ambitsioonid 2024. aasta olümpiat korraldada pole laest võetud, aga kas president Vladimir Putin Tatarstani pealinna Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele esitab, näitab aeg. Foto: Reuters

Hiljuti hiilgavalt universiaadi võõrustanud Kaasan mõtlevat 2024. aasta suveolümpia taotlemisele, Sotši taliolümpia on ukse ees, Venemaal on võimalusi end maailmale suurejooneliselt näidata.

Teatud suurriigid, kel nii rahvast kui võimu, lisaks tahtmist ja vajadust end eksponeerida, spordi suurvõistlustega tagasi ei hoia. Nii tuli olümpiaga 1980. aastal suurepäraselt toime Moskva, lausa ületamatuks võib jäädagi Pekingi 2008. aasta suveolümpia.

Olümpiaga võrreldaval kompleksüritusel ülemaailmsetel üliõpilasmängudel käinud sõudetreener Reet Palm meenutas, et Eesti sõudjatel olid Kaasani universiaadi vabatahtlikud abilised juba Moskva lennujaamas vastas, juhatades külalised jätkulennule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles