Volgaga puhkama – juba poolsada aastat

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulusõnade järgi on Volga uhke kaunitar, seda kinnitab ka 1964. aastal valmistatud Volga GAZ-21, mille omanik samast ajast on Moskvas elav professor Juri Vassiljevtš Kirsanov.
Laulusõnade järgi on Volga uhke kaunitar, seda kinnitab ka 1964. aastal valmistatud Volga GAZ-21, mille omanik samast ajast on Moskvas elav professor Juri Vassiljevtš Kirsanov. Foto: Urmas Luik

“Te pidanuks järgmisel aastal tulema, siis on juubel – tulen 50. korda oma Volgaga siia puhkama,” ütleb Juri Kirsanov ja tõmbab oma helebeežilt autolt sellele hoolikalt sätitud puldankatte.

Päikese käes löövad ühes Treimani küla taluõues särama auto värv ja nikeldatud detailid. Volga välimus ja sisemus on selline, nagu oleks see masin sõitnud äsja maha Gorki autotehase konveierilt.

“See auto on valmistatud 1964. aastal ja kõik on originaal, välja arvatud sõidutuled, need paigaldasin juurde, sest Euroopa standard nõuab, et sisselülitatud tuledega tuleb sõita ka päeval,” seletab autoomanik lisandusest, väikese energiavajadusega tuledest, mis ei koorma liigselt algset akut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles