Kooli algus ja jooks toovad Pärnusse tasuta ühistranspordi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnabuss peatuses.
Pärnu linnabuss peatuses. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus võttis vastu otsuse, millega eeloleval nädalavahetusel ja esimesel koolipäeval ehk siis 31. augustist 2. sepembrini on linna ühistransport kõigile prii. Tasuta bussisõidu võimalust pakkus Pärnu septembri esimestel päevadel eelmisel sügiselgi.

Selle otsusega soovitakse pöörata linlaste tähelepanu ühistranspordile kui autoga võrreldes loodussäästlikumale liikumisvõimalusele. Samuti toetatakse nõnda sportlike eluviiside eestvedajaid ja austajaid, sest samal nädalavahetusel toimub traditsiooniline Jüri Jaansoni kahe silla jooks, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Kirsi Altjõe.

Linnavalitsuse teatel annab prii bussisõit lapsevanemail neil päevil hea võimaluse kooli alustava lapsega teha tutvustav bussisõit, et näidata, milline hakkab olema lapse koolitee.

„Ennekõike sellepärast, et esimesel koolipäeval ei peaks muretsema puuduva kuupileti pärast, aga samuti andmaks vanematele võimaluse lisakulusid kandmata teha oma lapsega kaasa tema esimene bussisõit kooli või koolist koju,“ põhjendab linnapea Toomas Kivimägi tänast otsust. „Jaansoni jooksuga on linnas ka palju rahvast, mistõttu võimalus kasutada tasuta ühistransporti jätab liikumiseks linnas rohkem ruumi. Mugavam ja muretum!“ lisas Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles