Lüsterlased sõidavad Soome õpetama

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu portselanimaalijate seltsi Lüster esimees Mai Kolossova.
Pärnu portselanimaalijate seltsi Lüster esimees Mai Kolossova. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul asub Pärnu portselanimaalijate seltsi Lüster esimees Mai Kolossova viiendat korda teele Soome Reisijärvele, et olla õpetajaks üleilmsetel portselanipäevadel, mis kestavad viis päeva.


Kolossovale teeb eriti heameelt see, et tänavu sõidab Pärnust veel Tiiu Karpuhhina.



“Eelmisel aastal käis Tiiu oma oskusi näitamas Soome portselaniõpetajatele. Tal on huvipakkuv, oma väljatöötatud tehnika. Portselanimaalis kasutab ta lüstreid, pinnakõrgendusaineid. Seekordne teema on abstraktsed naised lüstritega,” avaldas Kolossova, kes ise teeb kellukaid. “Möödunud aastal maalisin põllulilli,” märkis ta.



Lüsterlased ei ole ainsad kogemuste edastajad Reisijärve portselanimuuseumi rajaja ja ajakirja Posliini Plus toimetaja Aira Suomela traditsioonilisel üritusel. Oma oskusi näitavad ja jagavad maailmanimed Ungarist, Saksamaalt, Brasiiliast, Jaapanist, Itaaliast, Venemaalt, Põhjamaadest. Õpilasi on 40-50, enamik Soomest, Rootsist ja Norrast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles