Loomade varjupaigas avastati kassikatku haigestunud hiiremurdja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassikatk levib peamiselt hulkuvate kasside ja kassiperekondade seas.
Kassikatk levib peamiselt hulkuvate kasside ja kassiperekondade seas. Foto: Henn Soodla

Pärnu kodutute loomade varjupaigas on nakatunud üks kass kassikatku, varjupaik reageeris looma haigestumisele kiirelt ja eraldas haige looma teistest asukatest.


Varjupaiga juhataja Birjo Piiroja ütles Raadio Pärnule, et haigusi esineb loomade kolooniates ikka. Eriti sagenevad need niiskel ja külmal perioodil.



Peale haige looma eraldamise on varjupaiga töötajad nõrgema tervisega kassipojad paigutanud hoiukodudesse.



Piiroja sõnul olukord karantiini ei nõua, kuid omad protseduurid on täita kõigil töötajatel. Haige looma juurest tulles on kohustuslik desinfitseerida nii käed kui jalad.



Et haige kass on teistest eraldatud, ei kujuta ta kellelegi ohtu. Varjupaik on jätkuvalt kõigile avatud ja ootab heasüdamlikke inimesi.



Tervisekaitseinspektsiooni andmetel on rahva seas kassikatkuna tuntud kasside taudi tegelik nimetus kasside panleukopeenia, kasside nakkuslik soolepõletik või kasside parvoviirus-enteriit.



Tegemist on kõrge nakkusohtlikkusega kasside nakkushaigusega, mille tekitajaks on kasside parvoviirus. Peale kasside on selle viiruse suhtes vastuvõtlikud nende lähisugulased, näiteks kährikkoerad ja naaritsad.



Tingituna liigierinevusest ei ole kasside parvoviirus inimesele nakkusohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles