Pärnu Rimi jagab äraviskamisele mineva toidukauba raskustes peredele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu Rimi hüpermarketi ja Shalom Abikeskuse koostöö tulemusel jõuab alates juulist osa varem äraviskamisele kuulunud toidukaubast toimetulekuraskustes peredele. 


Rimi Eesti Food turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnutsi töötati koos mittetulundusühinguga Shalom Abikeskus välja toidutarnesüsteem, mille käigus antakse abikeskusele igal esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel Pärnu Rimis mahakandmisele minev toidukaup.



Mägioja jutu järgi on tegu toodetega, mille pakendid on defektsed või mida ei jõuta müügiprognooside kohaselt enne müügitähtaja ületamist realiseerida.



"Shalom Abikeskusega õnnestus luua kestev koostöö, kuna neil on olemas vajalikud  toidukäitlemisload," ütles Mägioja. "Varasemalt oleme samuti püüdnud sarnaseid projekte käivitada, kuid meie poole pöördunud mittetulundusühingud ei ole suutnud tagada nõuetele vastavaid tingimusi ja nii ongi seni kõik müügilt kõrvaldatav toidukaup jõudnud otse prügikasti," lisas Mägioja.



Shalomi projektijuhi ja Pärnu Eliisabeti koguduse töötaja Erika Kuke sõnutsi võimaldab toiduabi koostöös Rimiga toetada neid inimesi, kes sotsiaalameti abivajajate parameetritesse ei mahu.



"Sotsiaalamet abistab eelkõige inimesi, kellel pole elus enam praktiliselt midagi järel, kuid laenude ja suurte arvete käes heitlevad töötuks jäänud pered sotsiaaltoetust ei saa," ütles  Kukk. "Meie  püüame aga jõuda just nende korralike inimesteni, kes koondamiste  ja vallandamiste tulvas raskustesse on sattunud ning omalt poolt kõhutäitega neid toetada," märkis Kukk.



Kuke jutu järgi puudub praegu adekvaatne ülevaade abivajajatest. "Möödunud nädalal panime kokku 15 abipakki, mis koostöös Pärnu töötukassaga edastati neile registreeritud peredele, kelle olukord on kõige kehvem," ütles  Kukk. "Kui info levib ja inimesed saavad teada toiduabi võimalusest, siis ehk õnnestub alles päriselt näha, kui suur on puudust kannatavate perede hulk," sõnas Kukk.



Rimi Eesti Food plaanib lähiajal käivitada sarnaseid projekte ka teistes linnades asuvates kauplustes.



"Arvestades, et Eestis on üle seitsmekümne tuhande töötu, kellest paljud elavad väga rasketes tingimustes, siis on toiduainete ressursside olemasolul enam kui mõistlik omalt poolt keerulistel aegadel abiks olla," ütles Mägioja. Ta lisas, et vastasel juhul läheksid kõlblikud toiduained lihtsalt äraviskamisele, mis on aga loodusressursi asjatu raiskamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles