Kahe Silla jooks ja Vasaloppet sõlmisid kontakte

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Jaansoni kahe silla jooksust osavõtjad.
Fotol Jaansoni kahe silla jooksust osavõtjad. Foto: Ants Liigus

Pärnu Kahe Silla jooksu korraldajad käisid Rootsis toimuva Vasaloppeti suusamaratoni korraldajatelt organiseerimiskunsti õppimas, et Pärnu rahvasporti edasi arendada.


Jüri Jaansoni nime kandva Kahe Silla jooksu korraldaja Vahur Mäe ütles Raadio Pärnule, et Vasaloppeti mastaapsust arvestades on pärnakatel sealt palju õppida.



Märtsikuus toimuv kuninglik suusamaraton toob Rootsimaale kokku 15 000 spordisõpra. Nädala jooksul külastab erinevaid sõite kuni 50 000 inimest erinevatest riikidest üle maailma ja kavas on erinevad alad – jooks, käimine nii lastele kui täiskasvanutele.



Koostöö esimese sammuna reklaamib Kahe Silla jooks sel aastal Vasaloppeti maratoni flaieritega jooksu passi vahel.



Põhjuseks, miks pole siiani Eestiga koostööd tehtud, pidas rootsipoolne meeskond keelebarjääri. Vahur Mäe kinnitas, et eestlased oskavad väga hästi inglise keelt ja selle taha asi pidama ei jää.



Mäe rääkis, et koostööks Vasaloppeti meeskonnaga ajendas see, et siinsed korraldajad on üheksa aastat amatöörtasemel töötanud ja sooviksid nüüd professionaalselt jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles