Pärnu aerutajad tõid kamaluga meistrikuldasid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danek Tšuškini auhinnakapis on 48 Eesti meistri kulda ja kanuumees loodab, et neid tuleb veel.
Danek Tšuškini auhinnakapis on 48 Eesti meistri kulda ja kanuumees loodab, et neid tuleb veel. Foto: Erakogu

Eesti aerutamismeistrivõistlustelt Harku järvel tulid Pärnu Kalevi sportlased tagasi kümne kuld-, viie hõbe- ja kolme pronksmedaliga, kanuumees Danek Tšuškin jõudis väga lähedale Eesti medalirekordile.


Tšuškin võitis ühekanuu 200 ja 500 meetri distantsil ning nii 200, 500 kui 1000 meetri distantsil koos mulgi Tanel Heliga kahekanuul. 27aastasel ja seega parimas sportlaseeas Tšuškinil on nüüd auhinnakapis 48 Eesti meistri kulda. Kunagisel süstalegendil Heino Kurvetil on kinnitamata andmeil kuldasid 51, seega võib Tšuškin järgmisel suvel temast aerutajate edetabelis mööduda.



“Number pole eriti tähtis, aga eks see ole üks stiimul, ja Kurvetist mööda saamine oleks mulle suur au. Mullu sain kuus kulda, tänavu läks 1000 meetri ühekanuu võit napilt ära, kõik on järgmistel meistrivõistlustel võimalik,” rääkis Tartu ülikooli spordiklubi esindav, aga riigi sporditoetuse kaotanuna poole kohaga vana kodulinna Pärnu haiglasse füsioterapeudina tööle asunud Tšuškin.



Mullu jäi Tšuškinil Pekingi olümpiale pääsemisest 500 meetri distantsil kolm sekundit puudu. Tänavu sõitis ta küll Saksamaale EMile, kuid jäi seal haigeks ja võistlus ebaõnnestus. Eile algasid Kanadas aerutamise MM-võistlused, kuid ei Tšuškin ega keegi teine Eesti aerutajatest seal ei osale.



“Raha,” nimetab Tšuškin lühidalt põhjuse. “Aga probleemid ei tähenda, et tipptasemel sportimast ehk elustiiliks saanust loobuksin. Võtan aasta korraga, võib-olla üritame koos Tanel Heliga järgmisel aastal läbi lüüa hoopis kahekanuul.”



Kolm kuldmedalit võitis Harku järvel süstamees Marek Koplus, olles koos tartlase Peeter Beckeriga parim kahesüstade 200 ja 500 meetris ning Tartu ülikooli neljasüstas 1000 meetri distantsil.



Tubli arenguhüppe Eesti esisüsturiks on teinud Jüri Juurikas, kes võitis meistrivõistlustel kolmest ühesüstadistantsist kaks.



Hõbemedali said Tšuškin ühekanuu 1000 meetris ja Sabir Mustafajev 200 meetri distantsil, Vladimir Borissov koos tartlase Kristjan Orasega kahekanuu 200 meetris ning Marek Koplus kahesüsta 1000 meetris.



Pronksi võitsid Mustafajev ühekanuu 500 meetris, Marek Koplus ühesüsta 1000 meetris ja Pärnu Kalevi nelik (Jüri Juurikas, Juri Borissov, Kristo Sepp, Karl-Erik Kõrge) neljasüstade 1000 meetris.



“Danek on pikka aega Eestis liider olnud, Juurikas on terviseprobleemidele vaatamata väga hea,” kiitis Pärnu Kalevi treener Uko Kõrge. “Noori trenni ikka tuleb, meistrivõistlustelgi käisime 35 noorema põlvkonna aerutajaga, loodame neist uut lainet sirguvat.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles