Ammende villasse kogunevad rahvarõivaste tegijad

, rahvarõivaste valmistaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammende Villa.
Ammende Villa. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kas kujutate ette, et 20 aastat on möödunud ajast, kui hakkasime koos rahvarõivaid valmistama? Vaadates eksimatut kalendrit, on see tõesti võimalik. Seda sündmust peab tähistama.


Palun pange oma ilusad rahvariided selga ja tulge 30. augustil kell 14 Ammende villasse! Varuge endale mõni tund aega. Meiega tulevad juttu ajama rahvarõivaste valmistajate kooli õppejõud Silvi Allimann ja Silja Nõu Tallinnast ning vanemteadur Reet Piiri Tartust Eesti Rahva Muuseumist.



Peeter Kaljumäe vahetute muljetega meenutame öölaulupidu ja rahvatantsuansambel Tuurit-Tuuritiga tantsupeo meeleolusid. Vaatame isekeskis, milliste kihelkondade rahvariideid keegi teinud on.



Vastame rahvarõivateemalistele viktoriiniküsimustele, auhindadeks on eesti rahvuslikud ehted.



Meil on erakordne võimalus kuulata Miliza Korjuse kaasaegse mälestusi ja tolleaegseid laule, esineb sõjaeelse Eesti Vabariigi aegne Estonia primadonna Therese Raide.



Koosviibimine lõpeb tee- ja kohvilauaga. Palun kõiki, kes soovivad seda sündmust tähistada, helistada ja teatada oma osavõtust 27. augustini telefonil 5691 0534.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles