Pärnu korraldab rahvusvaheliste hansapäevade raames majanduskonverentsi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel suvel Pärnus toimuvate 30. rahvusvaheliste hansapäevade raames toimub majanduskonverents “Hansa + turism = hansaturism?”, esimest korda on ettevõtmisse kaasatud hansalinnade ettevõtjad.


„Kui traditsiooniliselt on rahvusvahelistel hansapäevadel toimunud majanduskonverents olnud avaliku sektori üritus, osalevad Pärnu konverentsil peamiselt Hansa liitu kuuluvad turismiettevõtjad ja turismiettevõtjaid ühendavate organisatsioonide esindajad,“ ütles Pärnu linnavalitsuse majandusarengu peaspetsialist Anneli Lepp.



Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatus kinnitas 25. augustil otsuse, millega toetatakse 30. rahvusvaheliste hansapäevade raames toimuva majanduskonverentsi "Hansa + turism= hansaturism?“ korraldamist.



Konverentsi rahastatakse Norra ja Euroopa majanduspiirkonna regionaaltoetuste meetmest. Toetuse maksimaalne summa on 279 746 krooni.



Konverentsi eesmärk on soodustada Eesti hansalinnade ja teiste rahvusvaheliste hansalinnade ettevõtjate ärikontaktide teket ning tõhustada koostööd ja jagada hansaturismialaseid valdkonnaspetsiifilisi kogemusi konkurentsivõime tõstmiseks.



Majanduskonverentsi edukal elluviimisel on saavutatud koostöölepped rahvusvahelisel tasandil (ühisturundus, kogemuste vahetamise protsess jne), loodud on võimalus ettevõtjatevahelise hansaturismi koostöövõrgustikku tekkeks ja on arutatud hansapärandi kasutamist ettevõtete poolt oma tegevuse eristumis- või elamusargumendina.



Majanduskonverentsi kontseptsioon on koostatud koostöös turismikonsultantide Ain Hinsbergi ja Tiit Kasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles