Motomehed jahtisid meistrimedaleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba maast madalast krossitsiklit taltsutav Karl Saat tagas endale stabiilse sõiduga juunioride 85 ccm klassis Eesti meistrivõistluste hõbemedali.
Juba maast madalast krossitsiklit taltsutav Karl Saat tagas endale stabiilse sõiduga juunioride 85 ccm klassis Eesti meistrivõistluste hõbemedali. Foto: Ajakiri Motokross

Läinud nädalavahetusel Tihemetsas Lauri rajal lõpplahenduse leidnud motokrossi Eesti meistrivõistlustel teenisid Pärnumaa sportlased kaks hõbedat ja ühe pronksi.


Kaherattaliste tsiklite sõidud pakkusid arvukale motofännide seltskonnale palju põnevaid momente. Laupäeva õhtuks selgusid noorteklasside ja seenioride medalivõitjad ning pühapäeval võtsid omavahel viimast korda mõõtu MX1- ja MX2-klassis sõitvad mehed.



Krestinov teenis esimese Eesti meistri tiitli


MX1-klassis jahtis oma elu esimest täiskasvanute meistritiitlit tänavu motokrossi maailmameistrivõistlustel kihutav Gert Krestinov. Kuigi noormees oli hiljuti Soomes põlve vigastanud, suutis ta mõlemad sõidud võita ja endale kuldmedali kindlustada.



Teise koha sai Tihemetsas Martin Leok, kuid meistrivõistluste hõbe kuulub Lauri Lehtlale. Pronksmedaliga lõpetas koduse hooaja viimasel etapil kolmanda koha punktid teeninud Toomas Triisa.



Tiitlikaitsja Tanel Leok piirdus sel aastal vaid ühe etapiga, kus ta mõlemad sõidud võitis.



MX2-klassis tuli Eesti meistriks Rannar Uusna, kes lõpetas Tihemetsa sõidud neljandal ja teisel kohal. Hõbemedal läks Kristjan Rätsepale, kelle lootus meistritiitlit võita kustus esimese sõidu katkestamise järel, ja pronksikarva auraha kuulus Andero Lusbole.



Tihemetsa krossi mõlemad sõidud võitis Harri Kullas, kes oli kahe viimase etapi maksimumpunktidega hooaja kokkuvõttes viies.



Makarov tunnistas vaid Engmani paremust


Seenioride arvestuses kogusid hooaja kokkuvõttes võrdselt 150 punkti Reio Engman Haapsalust ja pärnakas Jüri Makarov. Kahe kange omavahelisel arveteklaarimisel sai määravaks etappidel kogutud esimeste kohtade arv ja Tihemetsas meie meest võtnud Engman kuulutati Eesti meistriks. Kolmanda pjedestaaliastme hõivas nii viimasel võidusõidul kui aasta kokkuvõttes Tõnu Lill.



Juunioride 85 ccm klassis pidi Tahkuranna poiss Karl Saat tunnistama Lauri rajal lõunanaabri Karlis Sabulise paremust ja kolmandaks tuli Rain Koch. Kui hooaja punktid kokku löödi, selgus, et samas järjestuses reastusid noormehed ka meistrivõistluste arvestuses.



Selles klassis debüüthooaja teinud Hendrik Talviku Sütevaka humanitaargümnaasiumist hõivas edetabelis 51 konkurendi seas kümnenda koha.



65 ccm tsiklitel kihutavate mehepoegade esimese sõidu võitis Pärnu Vanalinna põhikoolis õppiv Tamur Talviku, kuid teises sõidus ta kukkus ja pidi leppima kolmanda kohaga. Karl-Robert Reinike kihutas avasõidus teisena ja kordusstardis esimesena üle lõpujoone.



Hooaja kokkuvõttes kuulus meistrikuld Tihemetsa krossi kolmandana lõpetanud Kim Savastele, hõbemedal riputati Reinike kaela ja pronksiga väärtustati esimest hooaega suure tsikliga kihutava Talviku pingutusi. Väärib märkimist, et eelmisel aastal võitis Tamur Talviku hõbemedali 50 ccm klassis.



Kõige väiksemate poiste 50 ccm klassis pärjati Eesti meistriks Kristo Tarasov, kellel järgnesid Gerret Johanson ja Mait Kaha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles