Raske aeg sunnib abi küsima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shalomi abikeskus aitab abivajajaid nii nõu kui jõuga.
Shalomi abikeskus aitab abivajajaid nii nõu kui jõuga. Foto: Hille Rokk

Majanduslikult raske aeg ja töötuse kasv sunnivad toimetulekuraskustega inimesi järjest enam pöörduma abi pakkujate poole: Shalomi abikeskusesse, kodutute päevakeskusesse ja varjupaika.


Pärnus 15 aastat tegutsenud Shalomi abikeskuse juhataja Anne Aas ütles Raadio Pärnule, et keskus saab inimesi aidata. Et töötuse protsent on viimase aastaga tunduvalt kasvanud, suurenevad inimeste mured igapäevase söögi, laste koolisaatmise ja eluaseme pärast. Shalom saab pakkuda inimestele toidu- ja riideabi, samuti otsitakse võimalusi, kuidas aidata tulekahju tõttu hättasattunuid.



Aas rääkis, et inimestele pakutakse informatsiooni ja nõustamist, näiteks mida teha töö kaotamise korral, kuidas käituda töövestlustel ja kuidas leida koolitusi. Väga oluline on inimeste julgustamine ja neile lootuse ja kindluse andmine, et igast olukorrast on väljapääs. Nõu vajavaid inimesi on praegu väga palju, näiteks eile pöördus Shalomi poole kaheksa sellist inimest.



Samuti on Shalom koostöös Rimi ja Selveriga käivitanud toiduabi jagamise, kuid Aas ootaks kaubanduskettidelt enam vastutulelikkust, sest praegu suudetakse anda toidupakk vaid kümnele inimesele kolm korda nädalas.



Samal ajal on Aas tähele pannud, et majanduslikult raske aeg sunnib inimesi rohkem pingutama. Pikaajalise kogemusega abistajana on ta märganud, et viimasel ajal näitavad inimesed üksteise vastu üles rohkem hoolivust ja kaastunnet ning tahavad aidata nii ennast kui teisi. Hiljuti annetas üks inimene Shalomi lastemajale 15 liitrit suppi, väga teretulnud oleksid õunad.



Kaldapealse kodu perenaine Ilme Puura rääkis, et nende majas, varjupaigas, kodutute päevakeskuses ja aktiviseerimiskeskuses Tulevik on viimasel ajal palju uusi pöördujaid, kes on töökoha kaotanud või kel on oht kodutuks jääda. Puura jutu järgi on viimasel ajal abivajajate kontingent tublisti noorenenud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles