Timmo Jeret kihutas mehiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kalevlane Timmo Jeret teenis Tartu rattamaratonil kuni 18aastaste konkurentsis esimese auhinna.
Pärnu kalevlane Timmo Jeret teenis Tartu rattamaratonil kuni 18aastaste konkurentsis esimese auhinna. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eestlastele üliedukalt lõppenud SEB 12. Tartu rattamaratonil saavutas Pärnu Kalevi spordikooli kasvandik Timmo Jeret kuni 18aastaste konkurentsis ülekaaluka esikoha.


“Meil on viimasel ajal üksjagu tegemist, et Timmot tagasi hoida,” kõneles 16aastase ratturi treenerist vanaisa Ants Jeret. “Noormees on tahtmist täis käia oma suure eeskuju Rein Taaramäe jälgedes, ta suudab end sundida väga suurte koormustega treenima ja võidusõitudele läheb alati maksimaalse tulemuse peale välja.”



Omaealised jäid kaugele selja taha


Tartu rattamaratoni 89 kilomeetri distantsil, kus selgitati mägirattasõidu Euroopa meister, pääses Jeret rajale kolmandas grupis, 450. positsioonilt. Väärib meenutamist, et mullusel maratonil viimaste hulgas startinud Jeret suutis lõpuks välja sõita 215. koha.



Stardist eliitmeeste sabas minema tuisanud noor pärnakas hakkas rajal juba esimestel kilomeetritel konkurente ükshaaval kinni püüdma. Kui Jeret jõudis kaks tundi 43 minutit ja 32 sekundit kestnud kihutamise järel lõpujoonele, selgus, et kaheksa minutiga maratoni võitjale Allan Orasele kaotanud noormees oli saanud 35. koha.



“Timmol oli kaasas veidi toitu ja distantsi teisel poolel kasutas ta võimalusi toidupunktides vaid vett ja jõujooki rüübata,” rääkis Ants Jeret. “Minu arvates tegi ta väga kõva sõidu. Eestlastest sai Timmo 13. koha, temast eespool lõpetasid vaid mägirattakrossile spetsialiseerunud mehed.”



Kuni 18aastaste arvestuses jättis Jeret oma konkurendid kaugele selja taha.



Kristen Raudsepp oli 72., Tarmo Neemela 82., Mihkel Räim 122., Karl Juudas 135., Aksel Nõmmela 195 ja Mikk Tootsi 216.



Pärnumaalt startis Tartu rattamaratonil 111 sportlast. “Kui palju neist täispikka maratoni sõitis, pole mul praegu teada,” märkis treener Jeret.



Võistluste lõpuprotokollis on kirjas, et Janar Jermakov sai 84., Danek Laanela 106., Erki Kukk 111., Raivo Sildoja 126. ja Avo Eljas 131. tulemuse.



40 kilomeetri pikkusel poolmaratonil ametlikku paremusjärjestust ei selgitatud, kuid kindel on, et pärnakatest oli parim Kevin Lippe, kes läbis distantsi ühe tunni ja 24 minutiga.



Pühapäeval kihutavad ratturid Sindis


Pühapäeval näeb Eesti paremaid noori jalgrattureid ja hulga eliitklassi mehi kihutamas Sindis Avo Nurme mälestuskrossil.



“Kindlasti lähevad starti kõik meie spordikooli ja Vändra Viko klubi tulevikulootused,” kinnitas Ants Jeret. “Sõidetakse traditsioonilisel 2,3 kilomeetri pikkusel ringil, kus tuleb palju turnida juurikatel ja ronida järskudel tõusudel. Selline peabki üks korralik kross olema.”



Sindi krossi avab kell 12 kõige nooremate poiste ja kuni 14aastaste tüdrukute sõit, seejärel stardivad järgmiste vanuseklasside nooremehed ja neiud, eliitklassi mehed ning päeva viimases võidusõidus võtavad omavahel mõõtu seeniorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles